Hæklet flagranke

I søndags viste jeg en fin, hæklet flagranke frem, og den vil jeg give jer en opskrift på i dag. Den er nemlig virkelig nem at gå til, så alle kan være med her. Og hvad kunne vel være hyggeligere end at sidde og nørkle julepynt? Nej vel?

hæklet flagranke

Opskrift på hæklet flagranke

Du hækler 4 rækker med 10 fastmasker i rødt garn. Jeg har brugt resterne fra Johns julesweater, det lækre Lima fra Drops, i farven rubinrød. Jeg er nemlig ikke så vanvittigt begejstret for knaldjulerød, men denne her synes jeg er mægtig fin.

hæklet flagranke

Derefter hækler du to luftmasker, og trækker nålen ud, så du kan hækle med hvidt garn uden at vende arbejdet. Når du har hæklet 10 fastmasker med hvidt, bryder du garnet og trækker det igennem masken.

hæklet flagranke

Skift nu tilbage til det røde garn, og start ved de to luftmasker, du forlod før. Vend arbejdet, og lav fem rækker fastmasker i rød.

hæklet flagranke

Nu skal flaget hækles fast på ranken. Det betyder at du skal hækle rundt om hjørnet, og ned langs siden, mens du lader ranken blive hæklet med ind (se billedet). Lav 9 fastmasker, bryd garnet, og hæft ende.

Det eneste der mangler nu, er den lodrette stribe i flagets kors. Den hækles på med hvidt garn – jeg har valgt kun at hækle på den ene side, men hvis ranken skal hænge frit, er det nok en god ide at hækle på begge sider.

hæklet flagranke

Og det var dét – dit første flag er klar, og du kan nu hækle så mange, du har lyst til.

Nemt og enkelt, og virkelig sødt. Jeg skal i hvert fald have dem hængende alle vegne i år!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Den er virkelig fin og enkel. Er rigtig vild med, at flagene er fastgjort til jutesnor, som giver et mere rustikt udtryk 🙂

    1. Tak Anja! Jeg er også selv ret begejstret for jutesnoren – det bliver lidt mere råt end hvis man hækler en ranke.

Comments are closed.