DIY pompom maker

Da jeg for nylig fik brug for (endnu) en pompom, og fortvivlede lidt ved tanken om at sidde og fedte med korte garnender gennem papcikler – fordi min pompom skulle være så stor, at gaffelmetoden ikke fungerer – faldt jeg over en vældig smart pompom maker. Tingesten har vist ikke lige noget dansk navn. Pompom laver er bare ikke rigtig en ørehænger, vel? Under alle omstændigheder, så kommer den i mange udformninger, men helt overordnet er der tale om plastikskiver, der kan åbnes, så man nemt kan vikle garn om hver halvdel for sig. Og ja, det fik jeg vist ikke forklaret for godt, men til gengæld håber jeg, at mit hjemmelavede alternativ vil vise hvad jeg mener.

pompom maker

Man starter med at klippe 4 papskiver som ovenfor. En mere ordentlig DIY-type ville nok klippe dem i fint karton, men jeg var utålmodig, så jeg brugte det, der altid er ved hånden her i huset: låget fra en pizzabakke…

Sæt skiverne sammen to og to med papirklips, og begynd at vikle garn om dem. Begge sæt af to skiver skal bevikles tæt med garn – jo tættere du vikler, jo fyldigere bliver din pompom.

pompom maker

Nu folder du de små ‘fødder’ ud, og sætter dem sammen to og to, så de beviklede skiver udgør en cirkel.

pompom maker

Klip så to papcirkler som er en smule større end hullet i cirklen. Klip ned i dem, så de passer ind over fødderne, og sæt dem fast med et par elastikker. Dette step kan fint udelades, men jeg synes det giver en god kontrol over garnet, når du begynder at klippe – og det gør du nu! Klip hele vejen rundt, ned imellem papskiverne.

Træk papskiverne forsigtigt fra hinanden, bind en snor om midten, og fjern cirkler, elastikker, pap og papirklips helt.

pompom maker

Din pompom maker har nu lavet dig en (noget forpjusket) pompom, som du nok lige skal dampe og klippe til, før den er helt perfekt og klar til at sætte på huer, sjaler, sengetæpper og alt muligt andet.

pompom maker

Måske vil du også læse...