Helgas kage

img_7718

Da ham min elskede for nylig blev 50, lavede jeg en helt speciel fødselsdagskage til ham. Han fik Helgas kage, en særlig lækkerbidsken, som ellers hører nytåret til – men hvis ikke en rund fødselsdag giver anledning til at bøje reglerne, så ved jeg da ikke hvornår man ellers skulle slå sig løs…

Helgas kage stammer fra min gode veninde, og er så ubeskriveligt god, at tænderne løber i vand, bare jeg tænker på den. Nøddemarengs med vaniljeskum og hindbærsauce, så kan det nærmest ikke blive bedre!

Desværre har jeg kun virkelig dårlige billeder af kagen. Almindeligvis bliver jeg helt omtumlet af lykke, når den står foran mig, og selvom jeg kontrollerede mig selv længe nok til at hive kameraet frem til fødselsdagen, så var lyset så ringe, at billederne slet ikke yder den retfærdighed. Omvendt så behøver den faktisk ikke ‘vises’ – man kan fint gå direkte til det med at ‘spise’.

Du skal bruge:

4 æggehvider
260 gr sukker
1-2 tsk vanilje
1/2 tsk eddike
125 gr hakkede hasselnødder

3 dl piskefløde
1-2 tsk vanilje

250 gr hindbær (gerne frosne)
4 spsk flormelis

Man starter med at bage bundene. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker, vanilje, eddike og hasselnødder, ved at vende det forsigtigt sammen. Dejen hældes i to springforme på ca. 22 cm i diameter (eller i en bradepande, hvor du så bare skærer den store bund midt igennem efter bagning). Bag i omtrent 40 minutter ved 170 grader – husk at kigge til den jævnligt!

Dernæst pisker man fløden, blander 1-2 tsk vanilje i, og fordeler fyldet mellem de to bunde.

Lad gerne kagen trække et par timer i køleskab.

Kagen pyntes med sigtet flormelis og hindbær, og serveres med en melbasauce, som laves ved at 250 gr hindbær (gerne frosne) presses gennem en sigte og røres op med 4 spsk flormelis.

Hvis nogen har fødselsdag kan den eventuelt i stedet pyntes med 50 fødselsdagslys, men så skal du være temmelig rap på fingrene, hvis ikke hele herligheden skal nå at smelte, før fødselsdagssangen er sunget!

img_7719

Måske vil du også læse...