Et nytår er på vej

Sidste gang jeg gjorde klar til at byde et nyt år velkommen, var det med en overvældende følelse af lettelse ved at se 2015, det vrangvillige bæst, forsvinde. I år har jeg lidt mere overskud, og er faktisk spændt på, hvad 2017 vil bringe.

Vi skal fejre nytårets komme på en helt ny måde. Normalt holder vi nytårsaften med en håndfuld gode venner, og selvom omstændighederne har ændret sig lidt gennem årene, har grundstammen i festlighederne været den samme. Vi mødes altid til Dronningens nytårstale (selvom jeg nok er sådan cirka det mindst royale menneske i hele kongeriget…) og skåler i champagne og spiser kransekage. Derefter nyder vi Peters lækre nytårsmiddag, og sørger undervejs for at skåle mange gange i champagne (og måske også lige snige et stykke kransekage ind). Til dessert får vi altid Helgas Kage, som er en vidunderlig nøddemarengs med melba-sauce, som sjovt nok passer perfekt til champagne og kransekage, og når den er spist, er det som regel blevet tid til 90-års fødselsdagen, som vi altid hilser med champagne og kransekage. Når nytårsklokkerne lyder, skal vi selvfølgelig springe ind i det nye år, kysse godt nytår, og synge Vær Velkommen (og måske også et vers eller to af Kong Christian, men på den anden side skal der også være tid til champagne og kransekage).

Højgård har ikke fået sit navn for ingenting; gården ligger virkelig højt, og det betyder at hele horisonten eksploderer lidt efter midnat. Nogen af os tager del i fyrværkeriet, mens andre gemmer sig ovenpå (af hensyn til hunden, forstås. Altid godt hvis man kan snige lidt champagne og kransekage med op).

De variationer der har været gennem årene, har typisk været relateret til børnene, både vores og gæsternes. Først var der de år, hvor der lå småbørn og flød alle vegne rundt omkring, hvor de var gået omkuld midt i en leg. Hyggeligt nok, men lidt af et puslespil, når de voksne skulle finde et sted at hvile! Det føltes som om der kun gik et øjeblik på den måde ? og så pludselig kom det til at handle om, at vi først kørte en runde for at aflevere store teenageunger til diverse fester i området, og derefter skyndte os at sluge maden, så vi ikke var alt for sultne, når vi skulle ud på første opsamlingsrunde (for at hente dem der var blevet fulde…). De senere år har vi ofte været så heldige at børnene enten inviterede deres venner hjem til nytårsfesten, eller dukkede op i aftenens løb når deres egne fester blev for kedelige, eller de kom til at mangle champagne og kransekage.

I år skal Peter og jeg være helt alene. Vi skal fylde sofaerne med dyner, puder og tæpper, og styrt-se TV-serier. Vi starter med The Shooter, og tænker at vi fortsætter med alle tre sæsoner af The Affair. Vi har købt en masse lækre småretter, som vi skal proppe os med hen over det døgn vi har afsat til festlighederne ? og så skal vi selvfølgelig have en hel masse champagne og cava (er jo i Spanien) og kransekage!! Ved midnat skal vi høre Rådhusklokkerne ringe nytåret ind, vi skal mindes alle dem vi må undvære her på Mallorca, og vi skal spise 12 druer for at sikre os 12 lykkelige måneder i det nye år.

Hvis ikke vi havde besluttet at holde vores nytårsaften i pyjamasparty-stil, ville jeg helt sikkert have haft min nye julegavekjole fra Ganni på. Jeg er vild med den, især når den, som her, bliver kombineret med et par herre-sko (fra Lloyd?s udsalg i Palma, ahem…)

Hvordan fejrer I nytår?

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Viggo Okholm says:

  Tak for sangen om kransekage 🙂 Men du kan jo tåle det. Rigtig
  god aften og nytår. Vi fejrer den altid stille og roligt os to halvgamle her.
  Men kransekagen er kun omkring midnat sammen med champagnen.
  Dronningen må jeg gerne være alene om 🙂

  1. Godt nytår til jer også!!

Comments are closed.