Vinterkylling med timian og grønt

Jeg er ikke nogen ørn i et køkken, men ind imellem synes jeg faktisk det er ganske sjovt at eksperimentere lidt. Især holder jeg meget af rustikke gryderetter af den slags der står og simrer i timevis, og fylder hele huset med liflige dufte. Denne her skal ikke stå så forfærdelig længe, men dog længe nok til, at det er hyggeligt – og så er den nem. Og husk lige, at når jeg siger ‘nem’, mener jeg ‘helt umulig at ødelægge’!!

Det tager noget tid at lave den. Dels skal den jo stå og simre i næsten 1 1/2 time, og dels er der en del grøntsager der skal renses og skæres ud. Til gengæld er det tilladt at sætte noget god musik på imens, eller tilkalde en køkkenskriver, som kan sørge for underholdningen – og så tør jeg i øvrigt godt love, at smagen er hele umagen værd.

Jeg er i hvert fald typisk ved at revne af stolthed, når jeg svinger den velduftende gryde over på bordet til mine forventningsfulde (ikke forventningsfulde, hvis de har spist hos mig før. Så er de bange…) gæster. Rettens største charme er netop den ovenfor nævnte kvalitet: ‘umulig at ødelægge’. Jeg kan nemlig nærmest slet ikke bære ærgrelsen over mit spildte arbejde, hvis en indviklet og tidskrævende ret viser sig at balancere på kanten til det uspiselige, når den omsider serveres. Det sker aldrig med denne kyllingegryde!

Til 4 (meget sultne) personer:

800 gr kyllingefilet i store tern
2 pk hakket bacon
3 løg, hakket
4 gulerødder, skåret i tern
4 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk mel
1 lille dåse tomatpasta
2 dåser hakkede tomater
1 liter kyllingefond
2 laurbærblade
1 spsk timian
800 gr kartofler
1 aubergine, skåret i tern
1 bk champignon, skivet
1 broccoli i små buketter, stokken skåret i skiver
4 spsk olivenolie

Kyllingen brunes i olie ved middelvarme. Derefter puttes løg og gulerødder i gryden, og det hele steges i ca. 8 min.

Tilsæt hvidløg, bacon og mel, og rør godt i gryden. Derefter tilsættes tomatpasta, hakkede tomater, kyllingefond, timian og laurbærblade, og det simrer i 45 min.

Tilsæt nu kartofler og aubergine, og lad det småkoge 20 min. Til allersidst puttes broccoli og champignon i, så det kan koge med i 10 minutter. På dette tidspunkt kan du også vurdere om du eventuelt vil jævne retten lidt – det er en smagssag.

Retten serveres i svingende potioner, rygende varm. Det kan redde selv en grå snyde-forårsdag (ja, marts – det er dig jeg taler om!).

Tilbage til forsiden

 

 

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Det lyder lækkert – og let 🙂 kh. Birgitte

  1. Det er super lækkert, og så nemt at selv jeg kan finde ud af det. Og når jeg kan, så ved jeg at alle kan 😉

 2. Mmm… jeg elsker simremad. Lige som du skriver er en stor del af glæden duften! Jeg bruger ikke så sjældent min ‘schlemmertopf’ (lergryde), hvor jeg smidder ned lidt af hvert af hvad jeg har tilbage af grøntsager i slutningen af ugen. Og så lidt og krydderier – slår aldrig fejl. Din opskrift skal da også prøves en dag kan jeg se, måske søndag, som er en suveræn dag for simremad! God weekend, Pia! ❤️

  1. Tusind tak, og i lige måde Malin!!
   Din schlemmertopf, er det mon noget i retning af den Römer topf jeg bruger? Sådan en ler-ting til at putte i ovnen? God ide at tømme køleskabet ned i den – det tror jeg også jeg vil prøve 🙂

   1. Kært barn har mange navn 🙂 Ja, det er det samme som en Römer torf. Jeg bruger også min til at bage brød i, har du prøvet det? Hvis du vil prøve det en dag, har jeg skrevet om det på bloggen http://aargang73.dk/verdens-bedste-broed-og-to-andre-opskrifter/ Det er supernemt, superhurtigt og smager fantastisk! 🙂

    1. Skønt indlæg – jeg skal prøve dine pitabrød! Jeg bager et grydebrød som minder meget om dit, men vidste ikke at man kunne bruge römer torfen til det. Det må prøves.

Comments are closed.