Jule Snapshots

Nå. Nu er julen slut, er der nogen der siger. Ikke helt, siger jeg. For Julen varer lig’ til påske, eller da i hvert fald til Hellig Tre Konger. Uanset hvad, så har det været en perfekt vidunderlig, magisk jul. Alt har været, præcis som jeg ønskede mig. Og hvor ofte oplever man lige dét??

Ugen startede med det hyggeligste julearrangement i vores oldekolle. Frk. T havde lavet flæskestegssandwich og julekage, og det var mageløst dejligt at lade mit trætte legeme synke ned i hendes bløde sofa, og bare nyde. Det var en velsignet lillebittejuleaften, og den dejligst tænkelige start på de følgende festligheder.

jul

Derefter gik det slag i slag med at få træet ind og pynte det, dække bord, lave risengrød og lillejuleaftenssuppe – alt sammen umanerligt hyggeligt, og lige som dét skulle være. Det eneste der manglede, var Fars Fede Juleferie, men vi kunne ikke finde den med portugisiske undertekster, så vi erstattede med Hjem til jul, den fine norske Netflix-serie, som godt nok slet ikke nåede familien Griswold til sokkeholderen, men alligevel underholdt os fint.

Johns julesweater (som man godt nok ikke ser meget af på billedet, men den er altså vældig fin…) finder du opskriften på lige her.

Juleaften er jo juleaften, og denne her var af den allerbedste slags. Vi vaklede i seng ved 3-tiden, glade og vældigt godt forberedte til årets største helligdag: Første Juledag. Den blev nøjagtig så langsom og perfekt som den skal være. Gode og mindre gode film, julebøger, juleknas, og masser af restemad. Og nu siger jeg det bare: Hvis ikke man sveder piskefløde omkring kl. 14, gør man det forkert. Vi gjorde det helt rigtigt 😉

Et par hyggelige julekomsammener (er det egentlig et ord?), et ødelagt køle/fryseskab og en smule rengøring senere – og så var det pludselig blevet søndag. Og hov – for hvor blev tiden af?? Den forsvandt åbenbart i en lykkelig, kalorietæt juledøs, præcis som det er meningen, at den skal.

Jeg ønsker jer alle en pragtfuld stille efterjuletid, og et godt nytår. Vi ses herinde på domænet i ugens løb, omend det måske ikke bliver så overvældende meget. Men lidt har også ret, ikke sandt?

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Fru Moll says:

  Rigtig godt nytår og tak for dine indslag i 2019. Glæder mig til at følge dig i 2020.
  Her bliver julen pakket ned i dag, så der bliver plads til nytårsaften. Jeg elsker december med juleudsmykning, men hvert år bliver det lige pludselig nok, og det skal væk, og der skal støvsuges osv. I aften er det rester af julefrokosten, og så starter vi 2020.

  1. Det kan jeg godt følge dig i!! Jeg begynder at gøre klar til nytår i morgen, og så er det kun enkelte juleting der får lov at blive. Julestemningen til gengæld, den må meget gerne blive

 2. Godt nytår til jer, Pia! Og tak for dine mange, optimistiske, billedskønne blogindlæg i det forgange år!
  Kh Nana

  1. Tak Nana, og i lige måde. Jeg nyder din blog, og du er nok den eneste i verden, som kan få mig til at ønske at gå og rode i haven

 3. Det høres ut som dere har hatt en fantastisk fin julehøytid, akkurat som den skal være. Første nyttårsdag forsvinner all jul og 2019 ut fra mitt hjem og inn kommer en helt ny bok på 365 sider som skal fylles med innhold, men først nyttårsfest i morgen. Ønsker deg og din familie et riktig godt nytt år!

  1. Jeg har fjernet det meste af julepynten, men enkelte ting får liv at blive – ellers bliver overgangen alt for voldsom for mig. Men i morgen kommer nytårspynten op, det hjælper lidt Godt nytår, søde Ingrid!

Comments are closed.