Julebøger

Jeg elsker at juletiden som oftest byder på masser af læsetid. Der er noget ved de korte dage og det kolde vejr, der bare indbyder til at putter sig med en bog – og jeg har da også fyldt min Kindle med julebøger.

Der er nogle gamle kendinge, blandet med en håndfuld helt friske læseoplevelser. Jeg har altid brug for at læse The Giver og Little Women i julemåneden, selvom de ikke er deciderede julebøger – de er bare så perfekte til lange aftner. Ellers er det mest chik-lit og romantiske fortællinger jeg har liggende, men at en bog er drivende romantisk skal da bestemt ikke diskvalificere den!

Selvfølgelig vil jeg også give mig selv tid til at hygge mig med mine juleklassikere; Et Juleeventyr, naturligvis, og både Nisse von Gårdbo og Jul hos Peddersen. Håber snart barnebarnet gider være med!

Endelig er der jo mine inspirationsbøger; dem der giver næring til mine drømme, og fylder mig med så meget juleglæde at jeg næsten ikke kan holde mig i ro. Et par favoritter som jeg altid vender tilbage til, er Julebogen af Isabella Smith, Vinterhi af de tre tjekkede kvinder Suzanne Rützou, Anne Sofie Archtander Plum og Stine Heilmann, og endelig en bog som jeg egentlig synes er temmelig grim udenpå, men som er noget så herlig indeni: Hjem til Jul, af Lise Septimus Krogh.

Hvad læser I til jul?

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...