Hverdagsvesten

Da jeg havde strikket min fødselsdagsvest, fik jeg ret hurtigt mistanke om, at jeg manglede en helt enkel, farveneutral hverdagsvest. Sådan én, man bare lige trækker over hovedet, uanset om man har t-shirt, skjorte eller kjole på.

Og jeg havde jo ret! Denne her fine sag røg rapt af pindene, og jeg har knuselsket den lige siden. Jeg bruger den, som forudset, til alt – og så elsker jeg, at jeg kan have den på hver dag, også de dage, hvor jeg render ekstra varm #megettrætafovergangsalder

Jeg har strikket den i Drops Puna, og det giver et skønt resultat – på budget! Den koster bare 110 kr i garn, og så kan man jo lave den i alle mulige farver 🙂

Man kan også bruge for eksempel Drops Lima, eller Drops Merino Extra Fine.

Jeg har også strikket en i det ultimative , temmelig kostbare, luksusgarn; det fine alpaca fra Frisenvang. Det er håndspundet og ufarvet, hvilket betyder, at der er ret store variationer fra bundt til bundt, hvorfor jeg lige vil minde om et vigtigt strikkeråd til den slags garn:

Man skal strikke med to bundter ad gangen. To omgange med ét bundt, og derefter to med et andet. På den måde udjævnes eventuelle forskelle, samtidig med at garnet får lov at leve, og det giver et mageløst spil i det færdige arbejde.

strikket veststrikket vest

Opskrift på Hverdagsvesten

Overvidde: 86 – 92 – 100 – 108 – 116 – 124 cm

Længde: 56 – 58 – 60 – 62 – 64 – 66 cm

Pasform: Hverdagsvesten er designet til at blive båret med ca. 0-3 cms bevægelsesfrihed. Det betyder at du, for at få en pasform som vist på billedet, skal vælge din størrelse ved at måle dig selv om brystet, lægge 0-3 cm til, og strikke den størrelse der kommer tættest på resultatet.

Garnforbrug:
5-5-6-7-8-9 nøgler Puna
eller 6-6-7-8-9-9 nøgler Lima eller Merino Extra Fine

Pinde: rundpind 2,5 og 3,5

Strikkefasthed: 22 m = 10 cm.
Strikkefastheden skal overholdes for at opnå et tilfredsstillende resultat. Hvis ikke strikkefastheden passer, må du prøve med finere eller grovere pinde.

Bemærk: Mine gratis opskrifter er ikke nødvendigvis testet i alle størrelser! Læs mere om vilkårene for gratis opskrifter i dette indlæg.

strikket vest

Det er næsten ikke til at se på billedet, men der er faktisk en fin, lille detalje ved ærmegabene: en spinkel snoning, som fortsætter op fra indtagningerne.

Krop
Slå 160 – 172 – 190 – 208 – 226 – 242 m op på rundp 2,5. Strik 4 cm rib (1 r, 1 vr) rundt på pinden, og skift derefter til rundp 3,5 og glatstrik, mens du tager 10 m ud på den første omg. Marker den første maske og maske nr. 85 – 91 – 100 – 109 – 118 – 126.  Disse markeringer viser de to sider af arb, hvor det senere skal deles til for- og bagstykke.

Strik til arb måler 7 cm, og begynd så udtagninger omkring markeringerne i begge sider.  Start lige inden du skal til at strikke en markeret maske. Saml løkken mellem de næste to masker (altså løkken mellem den maske du netop har strikket og den markerede maske) op fra arbs vrangside med venstre pind, og strik den ret.
Strik den markerede maske ret.
Saml løkken mellem de to næste masker (altså mellem den markerede maske og den næste maske på omgangen) op på venstre pind, og strik den drejet ret.- du tager altså 4 m ud på 1 omg.

Gentag udtagningerne når arb måler 12, 17, 22 og 27 cm. Du har nu taget 20 masker ud, og har 190 – 202 – 220 – 238 – 256 – 272 m på omg.

Når arb måler 30 – 31 – 32 – 33 – 34 – 35  cm deles det ved markeringerne til forstykke og ryg.

 

Ryg
Strik frem og tilbage i glatstrik over ryggens 95 – 101 – 110 – 119  – 128 – 136 m, og start indtagninger til ærmegab i begge sider.

Lav indtagningerne på pindene fra retsiden således: Strik 3 m ret, strik 2 m drejet ret sammen, strik videre efter mønster til der er 5 m tilbage på pinde, strik 2 m sammen, strik de sidste 3 m ret. Gentag indtagningerne, til du har 65 – 71 – 80 – 89 – 98 – 106 m på pinden (du tager 30 m ind i alt).

Herefter strikkes retpindene således: Strik 3 m r, sæt 1 m på hjælpepind foran arb, strik 1 r, strik m fra hjælpepinden, strik alle m ret indtil der er 5 m tilbage på pinden, sæt 1 m på hjælpepind bagved arb, strik 1 r, strik m fra hjælpepinden ret, strik 3 r.

Når arb måler 54 – 56 – 58 – 60 – 62 – 64 cm strikkes vendepinde for at forme skuldrene. Strik indtil der er 5 m tilbage på pinden, vend. Strik tilbage, indtil der er 5 m tilbage på pinden, vend. Strik indtil der er 8 m tilbage på pinden, vend. Strik tilbage indtil der er 8 m tilbage på pinden, vend. Strik indtil der er 12 m tilbage på pinden, vend. Strik tilbage indtil der er 12 m tilbage på pinden, vend.

Når arb måler 56 – 58 – 60 – 62 – 64 – 66 cm lukkes alle masker af.

 

Forstykke
Strik som til ryggen indtil arb måler 50 – 52 – 54 – 56 – 58 – 60 cm. Luk de midterste 21 – 21 – 22 – 23 – 24 – 24 m, og strik hver side færdig for sig. Fortsæt aflukning ind imod halsen på hver anden p: luk for 3 m 2 gange, og derefter for 1 m 4 gange.

Når arb måler 54 – 56 – 58 – 60 – 62 – 64 cm strikkes vendepinde for at forme skuldrene. Strik indtil der er 5 m tilbage på pinden ud mod skulderen, vend. Strik tilbage. Strik indtil der er 8 m tilbage på pinden, vend. Strik tilbage. Strik indtil der er 12 m tilbage på pinden, vend. Strik tilbage.

Når arb måler 56 – 58 – 60 – 62 – 64 – 66 cm lukkes alle masker af.

Strik den anden side på samme måde, blot spejlvendt.

 

Montering

Sy skuldersømmene, og hæft alle ender.

Strik halskant: langs halskanten samles ca. 100-126 m op på p 2,5. Strik 3 cm rib (1 r, 1 vr), og luk derefter elastisk af.

Strik ærmekant: langs ærmegabet samles ca. 110-140 m op på p 2,5. Strik 3 cm rib (1 r, 1 vr), og luk derefter elastisk af.

Måske vil du også læse...

85 Comments

 1. Laila says:

  Så fed en vest kan du kreere den med v-hals?
  Fan fra Fyn

  1. Tak!
   Jeg tænker det ville være ret nemt at lave v-hals: start halsaflukning ca. 5-6 cm tidligere, start med at lukke den midterste maske, og luk så samme antal som opskriften angiver gradvist, én ad gangen. Husk at ribkant på v-hals skal laves anderledes: sørg for, at den maske der sidder lige over den midtermaske, du lukkede først, strikkes ret. Omkring den tager du én maske ind på hver side, på hver anden omgang.
   Giver det mening?

 2. vibeke says:

  Kære Pia,
  Du laver SÅ mange flotte ting og jeg er vild med din tilgang til det at strikke, nemt-hurtigt og ukomplicieret. Jeg er vild med din hverdagsvest 🙂 Jeg er nu også ret vild med de skjorter du har haft under. Henholdsvis den under din fødselsdagsvest og så den du har på til hverdagsvest. Hvor finder du dem henne ? er vild med hvide skjorter, men synes det kan blive lidt for maskulint og min figur er ret skarp i kanten, så har brug for noget der falder blødt og feminint 🙂

  Bedste hilsner,
  Vibeke

  1. Kære Vibeke, tusind tak for de søde ord!!
   Jeg tror faktisk, det er den samme skjorte på begge billeder; en skøn hvid sag, som jeg fandt i Como sidste sommer. Nogen gange har jeg set tilsvarende skjorter i Zara, så hold evt øje der

 3. Lill says:

  Den er så fin!!!

  1. Tusind tak!

 4. Tine says:

  Jubiiiii så kom den
  1 mio x tak
  Hvor mange nøgler Puma bruger du til den vest du har på pinden ??

  1. Jeg ved det ikke endnu, men skal nok skrive det ind, når jeg har testet mine beregninger

  2. Når jeg regner på det, ser det ud til, at der vil gå 12 – 13 – 15 – 16 nøgler Puna til de forskellige størrelser. Det virker dog umiddelbart som om det er i overkanten, udfra hvor meget jeg selv har brugt hidtil. Jeg tager altid ubrudte garnnøgler retur, så det er ikke den helt store katastrofe, hvis du får købt for meget – Puna er jo i øvrigt også lækkert til huer, vanter osv, så man kan altid få brugt sine rester 😉

 5. Maja says:

  Hej Pia! Super fed vest – men OGSÅ super fede bukser og skjorte – hvor mon de er fra og hvis du kan huske model vil det være super fedt! Rigtig god weekend til dig!

  1. Det er mine gamle Diesel Gracey – så skønne at have på!

 6. merete raith says:

  Hejsa
  En rigtig flot vest som bestemt skal strikkes – lige nu gang i to af dine designs – mangler bare at sy sammen
  Har et spørgsmål til opskriften – udtagning = 4 masker pr omgang men næste udtagning er et godt stykke oppe på vesten og du skriver at der nu er udtaget 20 masker – hvordan kommer du til det antal – da jeg læser at der er to udtagninger = 8 masker?

  1. Det er jeg glad for at høre!
   Du tager ud når arb måler 7, 12, 17, 22 og 27 cm – fem gange i alt, altså 20 masker. Giver det mening?

   1. merete says:

    Ok – ja nu gør det – troede at cm angivelsen var for den enkelte størrelse
    Glædelig jul

    1. I lige måde

 7. Anne Charlotte V. Larsen says:

  Hej kan det virkelig passe at der skal bruges så meget i Puna – det er jo næsten et halvt kilo mere garn og hvad pinde str. skal man bruge i Puna. Glæder mig til at komme igang med at strikke den

  1. Jeg har ikke strikket den op i Puna endnu, så der er kun tale om en beregning. Det ser dog ud til, at jeg kommer til at bruge langt mindre – måske 12 nøgler til en medium.

   1. … og i øvrigt samme pindestr, og samme strikkefasthed. Muligvis får du brug for at gå et pindenummer ned, men jeg bruger samme str.

 8. Hej
  Jeg synes det er en skøn opskrift du har lavet. jeg elsker veste 🙂
  Den skal jeg prøve at strikke i noget af mit håndspundne uldgarn – tænker jeg kan finde noget der passer i strikkefasthed.
  Har du lyst, så kig på manden og mins hjemmeside hvor der er håndspundet garn (ikke så meget flashet) – hånddrejet træ og spinderelaterede produkter.
  Så tak fra mig.

  1. Jeg kigger forbi

 9. Bente Larsen says:

  Hej
  Super fin vest, som jeg vil strikke. Jeg måler 96 om brystet, og kan bedst med at det ikke sidder for stramt, så tror du ikke jeg bør op på en overvidde på 108 i din opskrift?
  Har du beregnet, hvor meget garn fra Puna der skal bruges til denne str.?
  Mvh Bente

  1. Hej Bente, hvis du er i tvivl om str, kan du evt måle et stykke tøj, som du synes sidder behageligt. Husk dog på, at strik er meget elastisk.
   Der er angivet garnmængde i opskriften, på både Puna og Frisenvang. God strikkelyst!

   1. Bente Larsen says:

    Mange tak for hurtigt svar :))

 10. Berit Dyrehauge says:

  Hej 🙂
  Jeg er i tvivl om hvor mange masker der skal samles op til hhv halskant og ærmekant….
  Syntes det er et ordentligt spring: hals 100-126 m og ærmekant 110-140 m….
  Håber du kan hjælpe mig 🙂
  Jeg skal strikke vesten til min datter – den er SÅ fin 🙂

  1. Intervallet er givet for at dække alle størrelser, så det er kun vejledende. Læg dig i den lave ende til de mindre størrelser, og i den høje ende til de store.

 11. Pia Mouritzen says:

  Hej Pia
  Faldt over dig på Pinterest og må sige at du har en spændene Blog…
  Skjorten du har under den skønne vest, hvor er den fra?

  1. Dejligt at ‘se’ dig
   Skjorten er købt i Italien for en del år siden…

 12. Jette Noes says:

  Hej. Jeg har målt mig frem til at jeg gerne vil strikke vesten på 124 cm, men jeg er meget i tvivl om garnforbruget, da du i starten skriver 9 ngl, men senere i kommentarerne skriver 16. Kender du garnforbruget nu?
  Med venlig hilsen Jette

  1. Hej Jette, opskriften er opdateret til at vise det korrekte garnforbrug, som er 5-9 nøgler Puna, afhængigt af størrelsen. Det er lidt mystisk at det ikke står korrekt når du kigger – gider du evt sende mig et screendump? Så må jeg prøve at finde ud af, hvad der går galt!

  2. Yvonne says:

   Hej, er netop gået i gang med denne fine vest. Er nybegynder og har et par spørgsmål til opskriften.
   Jeg har netop afsluttet på rundpindene. Jeg har netop strikket en pind ret og en pind vrang, og startet på indtagningen. Jeg tager ind som skrevet på retsiden. Men skal jeg også tage ind på vrangsiden, eller er det kun på hveranden pind(retsiden) der skal tages ind?
   Mvh Yvonne

   1. Ja, du tager ind på retsiden som beskrevet

 13. Bente Larsen says:

  Hej
  Jeg er godt i gang med den fine vest. Jeg er kommet til der, hvor man skal strikke vendepinde over skulderpartiet.
  Jeg har fundet metoden med vendepinde på You Tube, men der skal man strikke tilbage over vendemasken. Det kan jeg ikke få til at passe med din opskrift, da der står, man på næste omgang skal strikke, til der er 8 masker, og derefter 12 masker tilbage på pinden.
  Mvh Bente

  1. Prøv med min metode, som er beskrevet her: https://fiftyfabulous.dk/candyflos/

   1. Bente Larsen says:

    Nogle gange får min strikkehjerne det til at blive meget mere kompliceret end det er, jeg gjorde som du har beskrevet det, og fandt ud af, at jeg så på de sidste pinde før aflukning, strikkede vendemaskerne sammen, som vist på You Tube. Hvor svært kan det være.
    Tak for hjælpen : -))
    Hilsen Bente

 14. Louise says:

  Hej!
  Hvad tror du sværhedsgraden for denne er?
  Vh. Louise.

  1. Denne her er nem. Den kræver lidt tålmodighed, for det er fine pinde, men der er ikke noget vanskeligt i den. Og den er super anvendelig, både over skjorter, kjoler og t-shirts!

 15. karenmarie says:

  rigtig mange fine spørgsmål til denne smukke vest; du får derfor endnu et.
  hvis nu jeg gerne vil strikke på p 4, kan jeg så med kigge på str. mindre, eller vil det ikke passe sig?

  1. Det tror jeg ikke du uden videre kan, men du kan jo lave en strikkeprøve og se om du kan få det til at gå op.

 16. Monica says:

  Hej Pia
  Jeg synes jeg har set at du har strikket en vest hvor der er strikket snoninger i ærmegabet. Mon jeg husker rigtigt ?

  1. Det er denne her Det er bare svært at se på billedet, men der er bittesmå fine snoninger om ærmegabene.

 17. Julie says:

  Hejsa.
  Hvad størrelse svarer denne opskrift cirka til??

  1. Det er svært at sige – størrelser er så forskellige! Se hellere på brystmålet, og vælg ud fra det.

 18. Hej Pia
  Jag har just blivit klar med att sticka Hverdagsvesten. Jag är mycket nöjd med resultatet, storleken blev perfekt. Jag stickade med ’Alpaca Peru 200’.
  Lagom stickning för mig som nyligen har fyllt 80 år.
  Bra plagg att ha över blusar.
  Gunilla

  1. Det er jeg vel nok glad for at høre!! Tak.

 19. Annette says:

  Jeg kan ikke forstå opskriften kan passe til Puna garn, hvor det anbefales at bruge pind 4? Det bliver da meget fast hvis man går ned på de anbefalede pinde, og alt for stor hvis den strikkes med pind 4.

  1. Det synes jeg ikke – min er meget behagelig.

 20. Mette says:

  Sikke en fin vest, jeg er lige gået igang med at strikke den til min datter. Jeg er forvirret over termerne “krop” og “ryg”. Som jeg forstår på maskeantallet er det hele vejen rundt, altså både “forstykket” og “rygstykket” som jeg ville kalde det. Jeg har strikket den første pind, skal jeg så ikke fortsætte med at strikke rundt? Giver det mening ?

  1. ‘Krop’ er det stykke der går hele vejen rundt, og det strikkes rundt – det tror jeg også står i opskriften, gør det ikke?
   ‘Ryg’ og ‘forstykke’ er de dele af vesten, hvor den er blevet delt – der strikker man frem og tilbage på pinden.

 21. Gitte Lavendt says:

  Hej ☀️
  Er ved at strikke din fine vest men er gået i stå ved skulderen på forstykke,
  Ved vendepinden står der “Vend ved 5-8 og 12 masker tilbage på pinden” men så mange masker har jeg ikke, 5 og 8 går men 12 har jeg ikke.
  Hjælp hvad gør jeg.
  Med venlig hilsen Gitte

  1. Selv på den mindste størrelse burde du have 12 masker tilbage – men hvis ikke du har det, så vender du bare før den sidste maske. Det går nok endda 😉

   1. Gitte Lavendt says:

    Tak for svar, jeg prøver lige igen, men er i tvivl om det er 12 før sidste vendepind eller sidste maske på pinden.
    Undskyld forstyrrelsen, kom lige i tanke om det er søndag.
    Gitte

    1. Sidste maske på pinden – og du må endelig ikke bekymre dig over at forstyrre! Jeg svarer, når jeg kan, uanset hvilken ugedag det er – jeg elsker bare at høre fra glade strikkere 🙂

   2. Inge Jørgensen says:

    Hej Pia
    Jeg er begyndt på “hverdagsvesten”, den er SÅ fin men jeg er i tvivl om udtagninger?
    Hvorfor gør du det i siderne efter de 10 i første omgang?
    Mvh. Inge

    1. Fordi det giver et flot snit. Hvis du hellere vil fordele dem jævnt, kan du sagtens gøre det.

 22. Gitte Lavendt says:

  Årh tak…..så tror jeg det går op. Tak for hjælpen og god søndag ☀️

 23. Annette Bager says:

  Jeg skal til at strikke denne dejlige vest og har købt garn. Er ved at afprøve strikkefastheden. Jeg startede med at afprøve strikkefastheden i opskriften og kan ikke få det til at fungere.
  Jeg vil strikke overvidde 92 cm. Jeg skal så slå 172 m op og skal tage 10 m ud ialt 182 m. Hvis jeg bruger strikkefastheden i opskriften 22 m= 10cm giver det kun 82,7 cm og ikke 92 cm. ( 182: 22×10= 82.7 cm )
  Ville godt afprøve inden jeg strikkede min egen strikkefasthed
  Gør jeg noget forkert ? Håber du kan hjælpe, da jeg glæder mig så meget til at komme igang.
  Mvh Annette

  1. says:

   Hvis du læser lidt videre i opskriften kan du se, at man tager gradvist ud til man når de 92 cm – eller 91,8, for at være helt nøjagtig 🙂

 24. Laura says:

  Hvor lange skal rundpindene være? 🙂

  1. says:

   Jeg strikker nærmest altid kun på rundpind 80 cm, og bruger magic loop hvor det er nødvendigt. Ellers får man hurtigt lavet sig en større samling af rundpinde!

 25. Betina Faurbye says:

  Hej Pia 🙂

  Har strikket flere af dine opskrifter og de er fantastiske. Nu vil gerne strikke din vest, men vil gerne strikke en tråd mohair med – kan jeg gøre det uden at det får betydning for opskriften?

  Tak for dine skønne opskrifter

  1. Hvis du vælger helt tynde tråde, kan du muligvis ramme strikkefastheden – ellers kan du se mit indlæg om at tilpasse en opskrift: https://fiftyfabulous.dk/om-at-tilpasse-en-sweater-til-et-andet-garn/

   1. Line Gregers Evald Hansen says:

    Hej Pia

    Jeg er ved at starte på vesten i 1 tråd Fluffy Fraya (600°/° Kid Mohair + 40°/° Acrylic). Tråden er meget tynd (50g til 150m), som du også ynder, at strikke i. Men når jeg bruger en rundpind på 80 cm, er der slet ikke masker nok, i de 208 masker fra opskriften. Pinden er alt for lang.
    Når jeg breder maskerne ud, ser det overhovedet ikke ud som om, den kommer til at passe omkring hofterne.
    Hvordan kan være?

    Hilsen Line.

    1. Line Gregers Evald Hansen says:

     Der skulle selvfølgelig stå 60°/°

     Hilsen Line

    2. Hej Line, jeg kender ikke det garn, men hvis du rammer den angivne strikkefasthed, kommer vesten til at svare til målene i opskriften.
     God strikkelyst 🙂

     1. Line Gregers Evald Hansen says:

      Hej igen.

      Strikkeprøven sagde 22 masker = 8cm.
      Skal jeg så gå op eller ned i pindestr., og hvilken str. skal jeg bruge?

     2. Du skal op i pinde str indtil du har 22 m på 10 cm.

   2. Line Gregers Evald Hansen says:

    Endnu en en ting; jeg strikker maskerne op.

    1. Det burde ikke gøre nogen forskel – det vigtigste er, at du har lavet en strikekprøve, så du ved at strikkefastheden er korrekt.

 26. Lene says:

  Hej Pia, jeg forsøger mig med din flotte hverdagsvest. Jeg er ny strikker og er lidt i tvivl om et par ting. Jeg har delt mit arbejde og skal til at strikke ryggen op. Der står i opskriften “Ryg:
  Strik frem og tilbage i glatstrik over ryggens 95 – 101 – 110 – 119 – 128 – 136 m, og start indtagninger til ærmegab i begge sider.
  Lav indtagningerne på pindene fra retsiden således…”
  Jeg er i tvivl om to ting. 1) betyder det, at jeg skal strikke en pind ret, en pind vrang og så, når jeg skal strikke ret igen, så starter jeg udtagningerne? Eller er det bare en oplysning om, at der strikkes frem og tilbage ryggen op?
  2) når jeg strikker vrang, skal jeg så strikke første og evt sidste maske ret? Der står ikke noget, så jeg tænker, at kun strikke vrang, men skal bare være sikker. Jeg håber, du kan hjælpe mig videre. Bedste hilsner Lene

  1. Hejsa!
   1) Det er bare en oplysning.
   2) Du bestemmer selv hvordan du vil strikke kantmaskerne. Jeg plejer at tage den første maske løs af, men det er så forskelligt hvordan folk synes kanterne bliver pænest 😉

   God strikkelyst!

 27. Helle Abrahamsen says:

  Hej

  Jeg er nybegynder og har nu stikket vendepindene på rygstykket, men er i tvivl om det er rigtigt. Rygstykket ender med at bue opad ved nakken. Jeg troede, at det skulle bue nedad ved nakken og opad ved begge skuldre. Hvad er rigtigt? Håber du forstår. Venlig hilsen Helle

  1. Du har gjort det helt rigtigt! Skuldrene skal skråne nedad, så de ikke sidder og flapper. Selve halsudskæringen laver du på forstykket.
   Fortsat god strikkelyst

 28. Sussie Sandra Suhr says:

  Hej, jeg er startet på hverdagsvesten og har afsat markering og taget de 10 første masker ud. Jeg er ret ny strikker, og for mig ser det mærkeligt ud med 6 markeringer samlet i den ene side og en ved omgangens begyndelse. Jeg kan se, at det skal deles i for og bagstykke, men ikke hvor på omgangen og hvordan. Kan du hjælpe mig her?
  Venlig hilsen Sussie

  1. Du skal kun sætte to markeringer – der er bare givet anvisninger til alle størrelser!

 29. Marianne probst says:

  Hej Pia hvor mange cm til maske nr 100? Jeg er ikke god til tælle maske
  Hilsen Marianne

  1. Det er halvvejs, men jeg tror det er bedst at tælle… det er nærmest umuligt at måle sig frem til!

 30. Hej Pia.
  Vi har den skønneste søde svigerdatter som for sjov skrev til mig at hun gerne ville have en sådan vest. Strik på maskine – altså færdig strikket fra fabrik. Dette kunne jeg jo slevfølgelig ikke gik på Pinterest og fandt din og hun var SOLGT og det var jeg egentligt osse
  Da vi skulle ud og købe garn viste jeg hende noget som jeg havde liggende – Scarlet by Permin – er lidt i tvivl om det er det rigtige garn!? Maskeantal passer og det har længere løbelængde så det burde jo egentligt. Hun har et brystmål 95 cm og vil gerne have at jeg strikker den med 100 – bliver den ikke lidt rigelig – selvom hun gerne vil have “luft” pga. varme. Glæder mig til at komme i gang
  Venligst Vivi

  1. Jeg kender ikke garnet, men hvis du kan holde strikkefastheden, skulle der ikke være nogen problemer i det! 5 cm bevægelsefrihed tror jeg er meget fint, det laver jeg også til mig selv.
   Hils din søde svigerdatter, og sig at hun er meget heldig, at hun har en som vil strikke til hende 🙂

 31. Sofie Tietze Borregaard says:

  Hej Pia. Er i fuld gang med din flotte hverdagsvest. Jeg har lige et spørgsmål: hvis jeg ikke vil lave snoninger, kan jeg så bare strikke alm ret? Hilsen Sofie

  1. Det kan du sagtens!

   1. Sofie Tietze Borregaard says:

    Tusind tak for hurtigt svar

 32. Charlotte Tøgersfelt says:

  Hej Pia. Bare en lille hilsen fra Fyn, hvor pindene ryger ! – Min datter på 20 år har nu hele 4 af denne vest, og der er bestilling til en veninde også 🙂 den tager virkelig kegler ved de unge mennesker (og en god julegave ide). Jeg har strikket dem i Puna – fedt garn både at strikke med og at have på. 😉

  1. Det er jeg vel nok glad for at høre – tusind tak fordi du tager dig tid til at skrive, det er så sødt af dig!

 33. Marianne Rønnow says:

  Hej. Ved indtagningerne i ærmgabene skal man i starten af pinden (4. og 5. maske), strikke 2 masker sammen i drejet ret. Men i den anden ende står der ikke ‘drejet’. Er det en fejl, eller skal det ikke være ens?
  Mvy. Marianne

  1. Det skal ikke være det samme – for det skal ende med at se ens ud. Du vil kunne se det, når du har strikket et par pinde.

Comments are closed.