Fire Fantastiske Julegavebøger

Til jul skal der hårde pakker under træet. Hårde firkantede pakker med bøger i. Julegavebøger. Fordi bøger… og fordi 1. juledag kræver, at man kan sidde og bladre i nye fristelser, mens man prøver at beslutte sig for, hvor man skal starte. På det tidspunkt er man jo typisk helt færdig med julebøgernes let sukrede univers – lidt som når man fredag aften længes efter en rugbrødsmad ovenpå slikorgiet.

Bøger er skønne at give. For at vælge en god bog til én man holder af, er man nemlig nødt til virkelig at gøre sig umage med at ‘mærke’ den anden, og på den måde bliver giverglæden så meget større, end hvis man bare bestiller hjem fra en ønskeseddel. Ekstrabonus er i øvrigt, at man selv er nødt til at læse årets fristende nyudgivelser igennem, så man har noget at gå ud fra 😉

For en praktisk betragtning er bøger også virkelig gode gaver. De er nemlig nemme at få fat i, nemme at pakke ind (!!), og nemme for modtageren at bytte, hvis man skulle få dubletter.

Det var en masse gode grunde til at give bøger – og her kommer så min liste over Gode Bøger, man kan give i julegave, med tak til Lindhardt & Ringhof for at stille bøgerne til rådighed.

julegavebøger

Til veninden, fordi I formentlig begge vil kunne genkende store dele af det miljø, historien udspiller sig i:

Merete Pryds Helle, Vi kunne alt.

Lige siden jeg styrt-læste Folkets skønhed, har jeg set frem til fortsættelsen. Nu er den her endelig, og jeg måtte kaste mig over den. Det er en bog, som jeg virkelig godt gad dele med en veninde, så vi sammen kunne frydes over de sjove minder om en verden hvor vi fik at vide, at vi kunne blive præcis hvad vi ville, men også hvor atomkrigen var lige om hjørnet, og de voksne var lidt utilregnelige.

julegavebøger

Til din mor, fordi den tager afsæt i hendes barndomstid:

Bent Haller, Når krigen slutter.

Bent Haller kender jeg mest som børnebogsforfatter. Jeg læste Lille Lucifer, Fuglekrigen i Kanøfleskoven og Nisse von Gårdbo for mine unger, og sneg mig fra tid til anden til at læse lidt videre, når drengene var gået omkuld. Historien om Edith, der blev snigløbet af kærligheden i de onde år under besættelsen, lyder både lokkende og lidt farlig – for det med naget til, og behandlingen af, “Tyskertøserne” er jo ikke det stykke Danmarkshistorie, vi er allermest stolte af.

julegavebøger

Til manden i dit liv, fordi mænd ofte sætter pris på et godt mysterium:

Ben Q. Holm, Asfalt og blomster.

Jeg har nydt Album og Byen og øen i fulde drag, og ser frem til at dele denne historie med ham min elskede. Læs bare med fra bogens bagside:

“En vinterdag i 1972 findes den unge enlige mor Alice Hansen myrdet i en baggård i Minefeltet i København. Den omsværmede Alice efterlader sig en lille søn, Jack. Morderen findes aldrig.

Jack vokser op hos sine bedsteforældre. Alt er mørke og tavshed. Han er optaget af at finde sin far, men bliver langsomt opslugt af 80’ernes blå melankoli med hvad det indebærer af stoffer og punkattitude. Han ender på Nørrebro som fordrukken forsanger i et støjrockband, inden han bryder op og fordufter ud i det blå.

København 2016: Journalisten Mikael Busk kontaktes af kunsthistorikeren Dan Reimer som leder efter Jack Hansen. Som Busk graver i sagen om den forsvundne Jack, dukker der nye spor op i det uopklarede drab på Alice Hansen.

Asfalt og blomster er en bred fortælling om Danmark fra de nøjsomme 1960’ere til vor tids usikre individualisme. En rørende kærligheds- og familiehistorie.”

julegavebøger

Til alle du er på gave med, fordi Michelle Obama bare er alt for sej:

Michelle Obama, Min historie.

Den modige historie om USAs mest fantastiske førstedame, gift med USAs mest fantastiske præsident. Uddrag fra bogen er gået verden rundt, og jeg undrer mig sammen med hende over resultatet af det katastrofale valg i november 2016.

Jeg ville bare ønske, at flere mennesker havde stemt. Og jeg vil altid spekulere på, hvad der førte så mange kvinder til at afvise en kvalificeret kvindelig kandidat og i stedet vælge en kvindehader som deres præsident.

Obamas FTW!!! Og hvis ikke hun skal under træet, så ved jeg da slet ikke hvem der skal.

Giver I også bøger i gave? Og står der nogen spændende bøger på jeres ønskeliste?

Måske vil du også læse...