Hæklet nordisk julepynt

Se lige, en lækkerbisken af en bog, jeg har fået fingrene i: Hæklet nordisk julepynt! Lutter skønne sager, lige til at trække på hæklenålen og trylle jul med. Mums, altså.

hæklet nordisk julepynt

Bogen er skrevet af et søskendepar; Heidi og Pia Johannesen, som har set tilbage på deres barndoms jul, og genfortolket en række af de favoritter, vi vist alle kender: kugler, flag, fugle, stjerner, juletræer og meget mere. Og jeg har nydt godt af deres arbejde. Jeg har hæklet og hygget, og jeg er slet ikke færdig – men her er foreløbig et af de fine små juletræer, som nu pynter fint i min lille juletræssamling.

Bogen kan bruges af alle, både øvede og nybegyndere. Der er nogle af opskrifterne som kræver lidt træning og en vis fingerfærdighed, men også masser som er lige til at kaste sig over.

Hæklet nordisk julepynt er så sprængfuld af inspiration og julestemning, at jeg allerede nu kan sige med sikkerhed, at den bliver et tilbagevendende hit i mine julestuer. For hvad er vel hyggeligere og mere julet end at sidde og nørkle julepynt? Jeg elsker at sidde i skumringen og nusse med en hæklenål, og bogens fine ideer klæder mine egne kræmmerhuse, hjerter og flagranker så fint, at det største problem formentlig bliver at stoppe mig selv…

Hæklet nordisk julepynt

Måske vil du også læse...