Julesnapshots

Det er jo sådan set en umulig opgave, jeg har sat mig for: at indfange hele julen i et enkelt indlæg… Skønt har det været, men langt det meste af det skønne er ikke gemt på kameraet, men kun i hjertet. Fordi jeg ind imellem tænker, at den evindelige jagt på Det Perfekte Skud måske distancerer mig en smule fra virkeligheden, og den risiko vil jeg i hvert fald ikke løbe i julen.

æbleskiver

Lidt dejlige minder er der dog på min kamerarulle. Æbleskiver, for eksempel, som jeg lavede efter en helt ny opskrift. Ny for mig, vel at mærke. Jeg fik dem serveret hos en veninde, og blev så begejstret, at jeg lokkede opskriften ud af hende, fordi de faktisk var endnu bedre end dem jeg normalt laver (og det siger ikke så lidt).

Den bedste opskrift på æbleskiver
250 gr hvedemel
4 dl mælk
2 æg
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk bagepulver
smør til bagning

Det giver nogen ualmindeligt lækre, lette og luftige æbleskiver, som man kan spise virkelig mange af. Også i januar.

Og så er der selvfølgelig billederne fra juleaftensdag. Jeg mødes altid med min mor og hendes søskende på kirkegården ved mine bedsteforældres grav d. 24. om formiddagen. Vi deler en stille stund, inden alle går hvert til sit for at stege ænder, koge risengrød, dække bord og så videre. Det er en skøn tradition, som giver et roligt øjeblik på en travl og dejlig dag – og når vi er så heldige som i år, at det er hvid jul, er der ingen ende på dejligheden!

Hygge til Disneys Juleshow. Det er en af mine umistelige rettigheder: at have fred til Disneys Juleshow. Og masser af knas, for man ved jo aldrig om man bliver sulten senere 😉

Selve juleaften var som juleaften skal være. Hyggelig, varm og lettere kaotisk til tider. Rør blot ikke ved min gamle jul <3

Og nu er det hele så snart forbi, og det er også ok. Vi ved jo, at julen kommer igen om et lille år. I år har jeg besluttet, at for at resten af vinteren ikke skal udvikle sig til den alt for velkendte waiting game indtil lyset for alvor vender tilbage (man vs nature), vil jeg dedikere januar til at lære at elske vinteren. Hele vinteren. Også den del som kommer for sent.

Måske vil du også læse...