Julegavestøvler

acs_0009

Lige om lidt er jeg hjemme i kulden igen, og det er ikke kun skidt. En af fordelene ved at leve i et klima som det danske, er at man kan lege med tøj i mange lag – og man kan bruge lange støvler!

Jeg skal også hjem til min kompakte garderobe, som jeg jo har levet med et par uger (med afbrydelser, hvor det mest har handlet om badedragt og Havaianas). Jeg må sige at eksperimentet med en lille, nøje sammensat garderobe har været en fornøjelse, i hvert fald indtil nu. Det er så meget nemmere at vælge tøj, når det eneste der er at vælge imellem, er yndlingssager som passer sammen på kryds og tværs. Og ja, ind imellem har jeg sukket efter liiige at få noget andet ind – en stribet, oversize skjorte for eksempel, som jo hang i skabet, men ikke havde klaret cuttet til det alleryndlings. Jeg var virkelig fristet til bare at blæse på det. Mine regler; mig der bestemmer hvornår de er åndssvage. Omvendt har jeg virkelig lyst til det her eksperiment, så foreløbig har jeg holdt fast.

Til gengæld har jeg så haft en fest med tilbehøret. Sko, tasker, bælter, frakker, huer, halstørklæder… mums. Mine nye støvler er geniale til sådan et projekt, fordi de kan bruges med det meste, og lige giver tøjet det der ekstra lille løft.

img_1128

acs_0007

Og så er de endda ikke nær så dyre, mine støvler, som de fine, slyngede C’er på tåen ellers antyder. De er nemlig købt brugt.

Jeg har aldrig haft et problem med konceptet brugt tøj – for mig giver det fin mening at få bunker af glæde ud af ting, andre kvinder er trætte af. Det der kan give problemer, i hvert fald hvis man er til fals for luksusvarer, er selvfølgelig at man nemt kan blive snydt, især når man handler online. Der findes fremragende butikker med luksusgenbrug i København, men jeg er også blevet rigtig glad for Vestiaire Collective. Det er et website hvor private kan handle med hinanden, med den afgørende fordel at Vestiaire Collective er inde over som mellemmand. Efter et salg er gennemført på siden, modtager de varen fra sælger, og tjekker den inden den sendes videre til køberen. En dejlig sikkerhed, som selvfølgelig ikke er gratis, men som til gengæld gør, at selv amatører som jeg kan lave en god investering gøre et kup.

Det betyder at jeg ikke har betalt 8-10.000 for mine støvler (ville helt ærligt nok også kun meget sjældent ske!), men derimod lige omkring 2000 – julegave fra mig til mig. Jeg har husket at sige tak.

Måske vil du også læse...