Kompakt garderobe til foråret

Jeg står stadig i noget af et flytterod. Jeg er flyttet tilbage i mit eget hus, væk fra min hyggelige hule under taget, og ja, det er fint at have mere plads – og ja, jeg ville med glæde give afkald på det, for at få familien tilbage. Men det er ikke mit valg.

Til gengæld er der noget godt ved sådan en flytning. Man får lejlighed til at se sine ejendele i et helt nyt lys, når man lige pludselig skal til at flytte rundt på dem. Når de skal bæres fra A til B, og finde deres nye plads. Det giver anledning til at tænke over hver eneste stump, man ejer: Er denne tingest vigtig for mig? Giver den mig glæde? Ville jeg købe den, hvis jeg så den i en butik lige nu?

Så ja, jeg rydder op. Især i min garderobe, som har været noget forsømt på det sidste. Helt ærligt, så har jeg slet ikke ryddet op i den de sidste to år, og det kan ses! Men nu er jeg i gang. Jeg udvælger mig mine favoritter til foråret, og glæder mig til at have en overskuelig, kompakt garderobe igen. Der findes jo mange systemer til at sammensætte en kompakt garderobe; de fleste med faste antal stykker tøj, man må bruge. Det gider jeg ikke – jeg udvælger det, jeg elsker, og sørger for at det meste kan sammensættes på kryds og tværs.

Alt det andet bliver sorteret i bunker:

 1. Tøj til andre sæsoner (decideret sommer- eller vintertøj, som lægges til side)
 2. Gives væk
 3. Sendes til genbrug
 4. Gemmes (den farlige bunke, hvor jeg virkelig skal tage mig selv i nakken!!)

kompakt garderobe

Når jeg er færdig, står jeg forhåbentlig tilbage med en velfungerende garderobe, som kan dække mine behov i alle slags situationer, og som kan varieres på alle mulige måder. Det er i hvert fald planen – selvom jeg indtil videre stadig har at gøre med en noget uoverskueligt, ucharmerende og uinspirerende rod.

Du kan læse om mine første famlende forsøg med en kompakt garderobe her: Capsule wardrobe
Her er et indlæg om min inspiration til at arbejde med en kompakt garderobe: En velfungerende garderobe
Mine tanker om Den ideelle garderobe, og om hvordan jeg (langsomt) fandt en voksen tøjstil
Og endelig et indlæg om, hvilket tøj jeg i sin tid tog med mig, da jeg rykkede op under taget for to år siden…

 

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Fru Moll says:

  Godmorgen. Jeg føler mig ramt og inspireret! Jeg trænger virkelig også til at få sorteret og foræret til genbrug!
  Jeg har altid været glad for tøj og har syet, strikket og købt rigtig meget, og det gør jeg da stadigvæk som pensionist, men det betyder også, at noget skal væk! Jeg forærer rigtig meget væk til genbrug, men vi har også en butik, hvor man kan sælge tøj og tasker, og det bruger jeg ofte! Jeg må i gang!

  1. Hahaha – tænk hvis vi kunne lære, at når et stykke tøj finder vej til os, må et andet videre! Nøj, hvor ville det være nemt at holde orden og overblik. Men jeg synes nu egentlig også det er meget sjovt at lave den helt store grundoprydning engang imellem, og så er det jo fint nok endda.
   Rigtig god fornøjelse med projektet!

 2. Skulle ønske jeg hadde din struktur når det kommer til klær og garderobe. Jeg har ikke så mye klær, for jeg er god på å gi bort det jeg ikke bruker, men ser at jeg må jobbe med struktur og system.

  1. Det er faktisk en rigtig sjov øvelse, det med at sætte sine klæder i struktur. Man får lige pludselig tænkt en masse over, hvad det egentlig er for noget tøj, man føler sig godt tilpas i – og kan så give slip på alt det andet! Du ser dog ud til at have vældig godt styr på, hvad der klæder dig, og hvad du føler dig tilpas i 🙂

Comments are closed.