Maj 2020

Kom maj, du søde milde… Maj er en dejlig måned, med løfterige knopper overalt, gode spiser, duftende syrener og ægte forår. Jo, maj er god. I år bliver maj egentlig ganske simpel for mig – og samtidig byder den på helt ubegribeligt store glæder. I maj skal jeg nemlig:

maj

Vente på barneønskebarn
Lige om lidt kommer der et barneønskebarn til mig. Bevares, jeg skal dele ham med nogle forældre og med-bedsteforældre, men jeg tænker, at der vil være nok til alle. Jeg siger bare helle for fødderne, for hvis der er noget, jeg absolut ikke kan stå for, er det de små fede babyfødder. Det er sagt før, men det er stadig sandt, at børnebørn er præmien for ikke at have gjort uoprettelig skade på sine egne børn livets dessert. Og jeg elsker dessert!

Ikke til Texas
Havde ellers billetter her i maj, men de er allerede røget over i den voksende bunke af reservationer der blev aflyst. Og i den forbindelse skal jeg

Vente på at nogen grænser åbner
Helt ærligt, kom nu!! Der er tilsyneladende ingen sundhedsfaglige argumenter for de hermetisk lukkede grænser, så få nu bare åbnet! Jeg savner min amerikanske familie, og er helt indstillet på kreative muligheder, så jeg tjekker alle mulige løsninger. Foreløbig hepper jeg på, at vi snart kan mødes i Italien, for de amerikanske grænser åbner næppe lige med det første (fordi Donald T), og heller ikke de danske (fordi…?). Men måske vil vi snart vil kunne mødes i Italien? Der blæser i hvert fald mildere vinde i deres politiske landskab, så jeg krydser fingre!

Vandre Bornholm rundt
Når vi har kysset færdig på barneønskebarn (bliver man nogensinde færdig?), begynder vi at holde øje med vejrudsigten. Så snart den ser rimelig ud, vil vi gentage vores dejlige tur rundt på Ønskeøen. Fra Rønne over Hammerknuden til mit elskede Svaneke, og derefter tilbage via Almindingen. Uh, det bliver godt!

Strikke en hel masse
Sommerstrik er nemlig En God Ting, fordi det tvinger én til at tænke sig om. Hvem gider for eksempel sidde under en parasol med skødet fuld af en uldtrøje? Nej vel? Men små hyggelige projekter, dét hører sommeren til.

Være en masse på Landstedet
Fordi der bare er godt at være, og fordi sommerhusliv er lige mig. Fred og ro, og ingenting at skulle eller gøre. Også lidt fordi det der Italien muligvis ikke lukker op i tide til forårsnydningen.

Spise mange liter koldskål
Det giver lidt sig selv, og jeg er da også tyvstartet. Normalt vil jeg, når folk spørger hvad jeg altid har i køleskabet, kun kunne svare neglelak, Pepsi Max og Spumante, men i foråret udvides listen med KOLDSKÅL.

Hvad er skal I i skønne maj? Bygger I også delvist maj på kuldsejlede planer?

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Niks! Ingen kuldsejlede planer her. Det er fordi, jeg lever et coronavenligt liv til hverdag 🙂 Dine majplaner virker nu heller ikke helt tossede. Og da slet ikke, hvis I endelig kan mødes med den lille amerikanske familie.
  Den Bornholmstur lyder altså skøn! Den kunne jeg da næsten få lyst til at abe efter.
  God weekend, og god maj til dig, Pia!

  1. says:

   Mine majplaner er dejlige – jeg skal bare lige vænne mig til, at Texas pludselig er så langt væk. Heldigvis er alt det nære her stadig!
   Bornholm til fods (eller på cykel, eller i bus eller bil) er altid en god ide! Måske vi ses derovre? God maj til dig i hvertfald – jeg håber du vil nyde hvert et øjeblik

Comments are closed.