Victors tæppe

Barneønskebarnet kan komme hvert øjeblik det skal være, og jeg glæder mig helt umanerligt meget! Hans far – altså min søn – bad mig meget tidligt i graviditeten om at lave et af de praktiske tæpper, som jeg også lavede til hans datter, barnevidunderbarnet, i sin tid.

Der er tale om helt lavpraktiske fleecetæpper, lige til at smide i vaskemaskinen. Den slags, man ikke behøver være så næn om, som et fint strikket tæppe (som han selvfølgelig også skal have, og som jeg ved at min med-bedstemor strikker på). Jeg kanter simpelthen bare almindelige fleecetæpper med en hæklet flæse – hurtigt, nemt og okay sødt. På den praktiske måde, som selvfølgelig tæller, når man er forældre og ikke bedsteforældre. For det skal da ikke være nogen hemmelighed at vi foretrækker de fine tæpper 😉

Opskrift på Victors tæppe

Materialer: Et fleecetæppe, 2 nøgler superwashbehandlet garn (jeg brugte Drops Cotton Merino), og en hæklenål der passer til garnet (jeg brugte en 4 mm nål).

Da jeg lavede Victors tæppe, slog jeg ganske enkelt luftmasker op, til det passede med de mål, jeg ønskede på tæppet. Jeg gik med 812 luftmasker, men man bestemmer naturligvis selv størrelsen på tæppet.

Saml luftmaskerækken til en ring (pas på, at den ikke bliver snoet). Lav en kædemaske i den første lm.

1. omgang: Start omg med 2 lm, og lav derefter en fastmaske i hver lm. I hjørnerne laver man 3 fm i 1 lm – mine hjørner sad efter 219-185-219-185 lm, men det vil selvfølgelig variere efter tæppets størrelse. Afslut omg med en km i omgs startmaske. Vær igen opmærksom på, at ringen ikke er blevet snoet!

2. omgang: Start omg med 3 lm, og lav derefter 1 stangmaske i hver fastmaskes bageste led. Igen skal der laves 3 stm i hjørnemasken (som er den midterste af de 3 hjørnemasker fra forrige omg). Afslut omg med en km i omgs startmaske.

3. omg: *Lav en km – spring 2 m over – lav 3 stm, 3 lm, 1 fm i den første af de 3 lm (en picot), 3 stm; alt sammen i én maske – spring 2 m over*.  Gentag fra * til * omg rundt – husk at tælle hjørnemaskerne som 3 m! Afslut omg med en km i omgs startmaske. Bryd garnet og hæft ende.

4. omg: Nu skal du tilbage og hækle i 1. omgangs forreste led (hvor du på 2. omg hæklede i bageste led). Du hækler som 3. omg: *Lav en km – spring 2 m over – lav 3 stm, 3 lm, 1 fm i den første af de 3 lm (en picot), 3 stm; alt sammen i én maske – spring 2 m over*.  Gentag fra * til * omg rundt – husk at tælle hjørnemaskerne som 3 m! Afslut omg med en km i omgs startmaske. Bryd garnet og hæft ende.

Nu har du en stor firkant med en dobbelt flæse. Den sætter du fast på dit fleecetæppe med knappenåle (vær især omhyggelig med at få hjørnerne ens og vinkelrette). Klip så tæppet til, så det passer til flæsens mål, og sy flæsen fast med små kastesting.

Hæft alle ender, og damp eller vask arb.

 

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Fru Moll says:

  Et kedeligt, men praktisk stykke stof , der forvandles til et fint tæppe! God idé at hækle kanten først og så klippe fleecen til bagefter!

  1. Tak! Ja, det er meget nemmere på den måde, ellers skal man kende sin hæklefasthed meget nøjagtigt
   Jeg har også i sin tid lavet en stak til vores sommerhus, som vi stadig bruger flittigt – de er nærmest uopslidelige.

   1. Fru Moll says:

    Super idé! Har faktisk nogle liggende i sommerhuset. Mine børnebørn elsker huler, og de bliver ofte brugt til at hænge ned ad den øverste køjeseng til at lave den skønneste hule! Og de er jo også gode at putte sig i! Jeg må i gang!

    1. Det må du! Det er så hyggeligt at sidde med.

 2. Jette Evert says:

  Hej
  Det er da en fantastisk idé istedet for at strikke. Må jeg spørge hvilken størrelse tæppet bliver/er (jeg er ikke god til hverken at strikke eller hækle), men tænkte, at jeg kunne købe noget kant og sy på fleece’n??
  Forøvrigt – en fantastisk blog du har ❤️
  Vh
  Jette

  1. Hej Jette, og tak for de søde ord!
   Jeg kan ikke huske de nøjagtige mål på tæppet, og jeg pakkede det fint ind her til morgen, så det er klart til at forære væk. Jeg mener det er omtrent 90 x 110 – lidt større end et almindeligt babytæppe, men det er en god størrelse til fx at vikle om den lille i bilen.

Comments are closed.