Mortal Engines – Byernes Kamp, af Philip Reeve

Min niece Anna, som jævnligt anmelder bøger her på bloggen, er klar med endnu en anbefaling – måske en julegaveide?

Byernes kamp er fjerde og sidste bind i serien Mortal Engines, jeg har fået bogen som et anmeldereksemplar af Alvilda.

Wren og Tom har fløjet rundt på fugleruten med skibet Jenny Hanniver efter Brighton gik under. Tom har fået flere problemer med hjertet og han bliver nødt til at spise nogle grønne piller han har fået af lægen.

Da Tom og Wren en dag ankommer på en trækby for at Tom endnu en gang kan tjekkes med hjertet, ser Tom en kvinde som ligner Clytie Potts fra London utrolig meget, bare ældre, men det kunne jo ikke passe London var jo blevet udslettet af Medusa, det havde Tom jo selv set.

Tom og Wren møder en mand ved navn Hr. Wolf og han overtaler dem til at tage til Londons ruiner for at se om der stadigvæk var nogle londonere. Først skal de på en lille trækby ved navn Harrowbarrow og bagefter skal de flyve med Jenny Hanniver til Londons ruiner.

De lander i udkanten af Londons ruiner, og de begiver sig ind i vraget for måske at finde andre londonere ligesom Tom. Men Tom er ikke helt sikker på om han stoler på hr. Wolf.

Theo bor i Zagwa hjemme hos hans forældre, han har fået til opgave at flyve general Nagas kone et sted, ingen må vide at hun kom der. Men turen går galt, en af mændene på skibet bedrager Nagas kone og dræber alle undtagen Nagas kone og Theo, men de styrter. Naga bliver taget til fange og Theo finder som opgave at redde hende.

Hester og Shrike har begge overlevet Brightons fald og de møder ved et tilfælde Wren gode ven eller skulle man kalde det kæreste? Theo, han overtaler dem til at købe et luftskib så de kan redde Nagas kone.

Fishcake finder jæger Fangs rester som ligger over det hele og han har lappet hende sammen igen. Sammen stjæler de en af de gamle klæbebåde på Brighton og de sejler mod Fangs gamle hus. Jæger Fang skifter mellem at være Anna Fang og en jæger, Fishcake kan bedst lide Anna Fang, for hun vil lege med ham.

Er der virkelig nogle londonere der har overlevet Medusa? Kan man virkelig stole på ham hr. Wolf? Får Theo, Shrike og Hester reddet Nagas kone fra at blive solgt? Hvad er det jæger Fang skal gøre i hendes gamle hus som er så vigtigt?

 

Jeg syntes at serien i det hele taget er rigtig, rigtig god. Forfatteren er rigtig god til at beskrive hvad der sker, og nogle gange kan man sætte sig ind i nogle af de problemer personerne har. Lige nu er jeg også i gang med at overtale min far til at læse den. Mortal Engines er en fantastisk serie, der er kærlighed der aldrig stopper, bedrag, den er spændende og sørgelig. Den har alt det gode en bog skal have, den kan klart anbefales.

Måske vil du også læse...