På vej til vores italienske paradis

Lige om lidt sætter vi omsider kurs mod Italien. Aldrig har vi været væk fra vores lille stenhus i bjergene så længe, og vi glæder os umanerligt meget til gensynet!

Jeg er godt klar over, at vi går imod rejseanbefalingerne, når vi sådan stryger til Italien, men vi gør det helt uden bekymring. Jeg tror fuldt og fast på, at smitte handler om adfærd, ikke om geografi – og vi kan sagtens holde afstand, vaske hænder, spritte af osv i Italien. Faktisk holder vi os, selv under normale omstændigheder, stort set for os selv. Vi er ikke så voldsomt forlystelsessyge; vi søger roen og det herlige, tilbagelænede liv i vores lille hus. Heldigvis er vores kommune sluppet nådigt gennem Corona-krisen. Der har kun været 9 tilfælde af Covid-19, og ingen af dem med dødelig udgang, til trods for, at det er en kommune med en virkelig høj gennemsnitsalder.

Turen derned bliver en old-school køretur, som dem vi begge er vokset op med. Vi nyder turen, og den ro det giver at være uafhængige af flyafgange, biludlejning og begrænset kuffertplads. Ferien starter i det sekund, vi forlader indkørslen på Højgård, og den får god, rolig start.

Jeg har som altid forberedt køreturen. Jeg har fundet et par gode lydbøger, som vi kan høre i fællesskab på turen, og har selvfølgelig også sørget for noget fornuftig bilstrik. Jeg nørkler på en løs sommertop i mit nye garn, Drops Belle, som er en skøn blanding af bomuld, hør og viscose – let og luftigt, og helt perfekt til den varme sommer, der venter os!

sommerbøger

Vi skal høre Jussi Adler Olsens Offer 2117, som vi allerede er tyvstartet på. Den minder meget om hans andre bøger: et medrivende plot, som tvinger én til hele tiden at læse bare en lille smule videre. Desværre har den også de tidligere bøgers svaghed… Dialogerne får mine ører til at bløde. Sproget er som klumpet havregrød, og dertil opstyltet og unaturligt – men jeg holder ved, fordi historien er god.

Jeg har også downloaded Niels Overgaards Det hele handler ikke om dig. Som buddhist gennem mange år har jeg en naturlig forkærlighed for stoicismen, som byder på så mange gode ideer til at håndtere et presset, travlt og til tider utilfredsstillende liv, så jeg glæder mig til hans udlægning af den gamle filosofi. Debatbøger er altid sjove at høre sammen, fordi man kan sætte bogen på pause, og tage diskussionen om dens emner med det samme, mens de er friske i ens hoved.

Sidste punkt på bilpakkelisten er de pølsebrød, som vi altid har med os på køreturen. Altid, igennem så mange år. Det er simpelthen køremad, fordi de er nemme at spise undervejs, og tilmed lækre nok til at holde os væk fra tankstationernes trælse fast-food. Se min opskrift på virkelig simple og velsmagende pølsebrød til både kør-selv ferie og spilleaften!

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Fru Moll says:

    Godmorgen. Rigtig god tur både køreturen derned og opholdet.

    1. Tusind tak! Jeg ønsker dig en dejlig sommer, og håber vi “ses” herinde

  2. Signe Ryberg says:

    God tur Pia, Hav en dejlig sommer!

    1. Tak Signe, og i lige måde!

Comments are closed.