Rom

Har lige været i Rom, på en vidunderlig forårstur. Vi havde lejet den skønneste lejlighed gennem AirBnB, midt på Campo dei Fiore – det kan klart anbefales!

Hver morgen vågnede vi til markedet, og væltede ned på en af de mange små cafeer og fik morgenmad.

Ham min elskede havde fået en virkelig god ide: han havde lejet el-cykler til os! Det er almindelige cykler, som har en hjælpemotor man kan slå til og fra, og de gjorde turen rundt i Rom til en drøm. Vi havde jo kun ganske få dage, og vores niece, som aldrig før havde været i byen, skulle selvfølgelig se det hele. Det var nemt, når vi havde cyklerne!

Vi var bl.a. i Basilica S. Maria degli Angeli e dei Martiri. Selve kirken var rigtig fin, men hovedattraktionen er de (forholdsvis) nye udgravninger af et kæmpe badeanlæg. Caracallas termer kan godt gå hjem og lægge sig 😉

Det bedste måltid vi fik, tæller vel knap nok som et måltid – det var kager, fra Pasticceria D’Angelo. Haps.

Eneste problem var at vælge, så det lod jeg være med.

Ren lykke…

Vi fik gjort alt det man skal gøre i Rom – selv Peterkirken, som jeg ellers (af indlysende årsager…) normalt foretrækker at springe over.

Fin er den da, Peterskirken, men den er også lidt underlig, museumsagtig, snarere end en fungerende kirke.

Næ, så hellere Beninis søde elefant (som i øvrigt siges at være skulptureret efter en gris. Skal ikke kunne sige om det er sandt, men historien er sød).

Pantheon er magisk. Pantheon er, i hvert fald for mig, essensen af Rom.


Selvom vi brugte vores dage på cyklerne, havde vi stadig masser af energi til at slentre rundt i Roms charmerende gader om aftenen. Hver aften skulle vi lige ned forbi Trevi – og ja; selvfølgelig smed vi en mønt i! Vil jo ikke risikere noget…

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...