Sandwich med brie og bresaola

Nogen gange – temmelig mange gange, for nu at være ærlig – gider jeg ikke bakse en hel masse med det der madlavning. Heldigvis er ham min elskede, formentlig i rent selvforsvar, begyndt at lave mad, men det hænder at han strejker, og så må jeg enten sulte, spise bland-selv slik og kage, eller lave mad.

Når jeg ind imellem lander på ”lave mad”, kan det godt ske, at jeg hopper over, hvor gærdet er lavest. Altså ikke på den måde, at jeg bare slæber ham med ud på en af vores utallige yndlingsrestauranter, selvom det også er en fremragende løsning. Jeg har virkelig mange yndlingsrestauranter hernede, med Locanda Isola Comacina og Tirlindana nede i Sala Comacina (husk navnene, hvis I en dag skulle være på de kanter – det er ren mad-magi) i den absolutte top, og vores lokale pizza-pusher, Leo, lige i hælene.

Men i dag skal det ikke handle om restaurant-tips. Nej, i dag skal det handle om rigtig hjemmelavet mad hvor gærdet er lavest, som for eksempel en gang prosciutto melone, eller denne her fortrinlige sandwich med brie og bresaola.

Sandwich med brie og bresaola

Jeg smører brødet med sennepsmayonaise – en teske sennep til to spiseskeer mayonaise – og fylder det derefter med brie, bresaola og rucola, og drysser rundhåndet med friskkværnet peber. Det er vældig godt – og nemt. Er jeg mægtigt i hopla, kan jeg finde på at lave brødet selv, og til dén ende er et grydebrød det oplagte valg. Det sker dog stort set aldrig hernede, for mens man kan finde godt brød alle vegne, er frisk gær en mangelvare.

Under alle omstændigheder kan sådan en bandit fint gælde som både frokost, snack og aftensmad, smager altid skønt, og kan smækkes sammen på få minutter. Så kan man altid lege sund mad en anden dag 😉

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Anne says:

    Jeg leser med glede bloggen din, selv om jeg sjelden kommenterer. Du har en herlig blanding av hverdagsliv, ferie, mote, mat og litt dypere innlegg. Og du har et godt og humoristisk språk

    1. Tusind tak, hvor er jeg glad for dine søde ord. Nu blev det lige en endnu bedre dag!

  2. Jeg elsker sådan noget spring-nemt-over-hvor-gærdet-er-lavest aftensmad! – Især, hvis det oven i købet kan gælde for både frokost og aftensmad på én gang 🙂 Perfekt! Mere tid til alt andet.

    1. Præcis! Mere tid til alt det andet – den bedste forklaring på min trang til nem mad. Den tager jeg til mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.