Søndags Snapshots fra 3. søndag i advent

Bloggen handler vældig meget om jul for tiden, ikke sandt? Det er selvfølgelig fordi mit liv handler så vældig meget om jul, men jeg kom til at tænke på, at det måske kan være irriterende for de læsere, som ikke nødvendigvis elsker julen. Der er jo mange mennesker, som har gode grunde til finde julen besværlig – nok især dem med vanskelige familiekonstellationer, men også de meget pligtopfyldende mennesker, som er ved at segne under den ekstra december-byrde, som kommer i både praktisk og finansiel form. Og nej, jeg skal nok lade være med at bræge med i koret om at “så må man da bare tage julen tilbage…” For der er ikke noget bare i det, og jeg har al mulig respekt for dem, som vælger anderledes end jeg selv. Jeg håber bare, I gider bære over med mig et par uger endnu, for jeg er altså bidt af en gal julegris, og kan slet ikke styre det.

jul

Jeg knuselsker den jul, jeg over årene har fået skabt. Jeg har taget mine valg og mine kampe, og nu hviler jeg på laurbærrene – og det er denne uge et godt eksempel på. Det har jo for eksempel været Rohatsu (det var det faktisk allerede sidste søndag, men i templet fejrer vi det almindeligvis den næstkommende tirsdag). Rohatsu er en buddhistisk højtid, hvor man fejrer den historiske Buddhas oplysningsdag, altså den dag, hvor buddhismen blev født, om man vil. Det er en højtid, som jeg holder meget af, og som har en stor plads i min jul. En helt stille, kontemplativ dag, midt i alt det juletravle – helt vidunderligt!

juljul

Blev nødt til at lynstrikke et par nye vanter, da mine gamle var gået i juleskjul. Vi har nemlig været et par dage i Århus, og det havde næppe været så rart med bare fingre i kulden… Jeg er stor tilhænger af at tage et par dage ud af kalenderen til bare at tulle rundt og tage det skønne ind i store mundfulde, købe de sidste julegaver, og i øvrigt koble helt af. Ikke nogen værtindeforpligtelser, ikke nogen planer, bare ren hygge. Og så bliver det jo ikke ligefrem dårligere af at have baby med!!

jul

I går var der noget julefrokost med gode venner, så dagen i dag skal tilbringes i heeelt langsomt tempo. Jeg skal bage æbleskiver og se en håndfuld julefilm, tænker jeg. Og strikke, selvfølgelig. Tak fordi I tog så pænt imod Hverdagsvesten – jeg har endnu en version på pindene, denne gang i den skønneste brune Puna, så måske den skal have lidt opmærksomhed?

Næste uge byder på meget mere af det gode. Det er jo sådan omtrent sidste udkald, så vi skal på Zoologisk Museum og finde nisser, i Tivoli (to gange. Fordi Tivoli. Og fordi det både er godt i børneudgaven og som kærestetur), og på diverse julebesøg. Jeg håber også at finde tid til at slå et slag omkring Bakken – jeg så lige Jeanettes Instastory derfra, og hvor ser det bare fint ud.

God juleuge til jer, hvordan I end vælger at tilbringe den!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Fru Moll says:

    Fortsæt endelig dine beretninger om din jul – det er hyggeligt at følge med i. Håber I havde en hyggelig tur i Århus? Fik du besøgt julemarkedet i Ridehuset og Den gamle by?
    Vi tager toget til Århus i morgen for at klare de sidste juleindkøb, en tur i Ridehuset, strøget og en god frokost!

    1. Åh, hvor er du sød! Vi havde en skøn tid i Århus, tullede rundt i midtbyen, var i Den Gamle By, og – for første gang – i Ridehuset. Det var noget så fint!

Comments are closed.