Julen er, hvad du gør den til

Jeg er vild med julens mange traditioner. Eller rettere: jeg er vild med de af julens traditioner, som jeg viderefører. Jeg sorterer med hård hånd, og gør kun det, som giver mening for mig. Og det er nok det allervigtigste, jeg har lært om julen: find ud af, hvad du elsker ved julen, og gør en masse af det. Find derefter ud af, hvad dine kære elsker ved julen, og tag graciøst del i det. Se det som en gave til dem, og nyd at give.

Det som ingen af jer elsker, lader I roligt ligge. Julepolitiet har travlt andetsteds, så I behøver ikke bekymre jer om syltning, hvis ikke I synes det er sjovt. Lad nogen andre holde de store julefrokoster, hvis ikke I holder af det, og drop klippe-klistre festerne, hvis I hader saks og papir. På den måde får I så meget desto mere tid til det, I hver især holder allermest af, og dét er et fremragende udgangspunkt for Den Perfekte Jul.

Jeg starter altid julen med papir og blyant. Jeg sætter mig i fred og ro, og skriver alle mine drømme for julen ned. Derefter tager jeg kalenderen frem. Jeg putter alle de faste arrangementer ind, de hyggelige gengangere, som vi efterhånden har fået sat faste datoer på – vi har altid julefrokost med min familie lørdagen før den første søndag i advent, vi henter altid juletræ lørdagen efter, og den sidste lørdag inden jul er der julefrokost med Peters familie. Når disse herligheder er sat ind, sørger jeg for at skrive alle mine drømme ind. Når jeg på den måde giver drømmene hver deres dag, bliver de pludselig til virkelighed, og på den måde skaber jeg selv min perfekte jul.

Hvis I vil se, hvordan den ser ud, er der masser af gamle indlæg her på bloggen (endnu en af fordelene ved at holde fast i traditionerne; intet ændrer sig!).

Se hvilke lister jeg laver for at komme i julestemning: Juleinspiration

Læs (og hør) hvordan min jul skal lyde: Julen har englelyd

Og se hvilken julepynt, jeg slet ikke kan undvære. Ikke engang, når det skal gå stærkt. For det skal det altså nogen gange, selvom det er helt imod julens langsomme ånd: Julepynt

 

Måske vil du også læse...