Søndags Snapshots fra gode vinterdage

Det går faktisk meget godt, det der med at nyde vinteren. Jeg har omhyggeligt sat pris på alle de skønne ting, vinteren tilbyder, som for eksempel overdådigt smukke, iskolde dage med klar, blå himmel, og mørke aftner foran en buldrende brændeild med et lokkende nørkleri mellem hænderne. Og en gammel hund der bliver helt glad og kulret af knitrende frostmorgner (Tyson er altid glad og kulret, bare fordi). Jo, det er faktisk en ret god opfindelse, det der vinter.

Specielt de mørke aftner kan jo en hel masse. De inviterer både til ekstra hygge hjemme og store oplevelser ude. I denne uge har jeg omsider fået set Bohemian Rhapsody, og ja – I har ret, alle jer der så varmt har anbefalet den. Det er en fabelagtig film, som jeg nød i fulde drag. Fordi Freddie Mercury. Også pr. stedfortræder.

gode vinterdage

Noget andet, de mørke aftner er gode til, er at krybe op i husets bedste stol med en god bog. I denne uge har jeg slugt en af de rigtig gode – Bent Hallers Når krigen slutter. Det er historien om hans egen mor, og alt det onde der kom ind i hendes liv med kærligheden. Fordi hun gjorde det utilgivelige. Hun forelskede sig i den forkerte. Det der kunne have været en banal historie om kærlighed på umulige vilkår, med et råt efterspil i form af de helliges (de heldiges?) opgør med tyskertøserne, er blevet til en vedkommende og kompleks fortælling om sorgens mange ansigter, som de viser sig igennem et helt liv. En varm anbefaling herfra! Bogen kan læses på Saxo Premium, som tilsyneladende aldrig holder op med at fornøje mig.

Weekenden tilbringer jeg i udsøgt selskab med mine herlige små niecer. Har jo aldrig selv fået piger, men så er det godt, man kan låne. Både i form af svigerdøtre, barnevidunderbarn og niecer. Og derfor skal der heller ikke komme så meget mere herfra nu – jeg har travlt med nydningen.

Næste uge smutter min svigerdatter og jeg afsted på en impulsiv tur til Rom. Fordi det trængte vi sådan til – og fordi hun er nødt til at se Rom, og hvis ikke vi gør det nu, kommer det næppe til at ske nogensinde. Jeg har lavet et par indlæg klar til jer inden afrejsen, og mon ikke også jeg bliver fristet til at dele lidt forårsbilleder dernede fra yndlingsbyen? Vi ses!

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Tusind tak for tippet, – den bog kunne jeg godt tænke mig at læse!
  – Og rigtig god tur til Rom 🙂

  1. Tak for det!
   Bogen er virkelig god – en af dem jeg godt gad læse igen.

 2. Elsebeth says:

  Det hængte desværre også ved, når man var barn af “en af dem”, i hvert fald i min barndom. “Jeg synes nu, hun er sød!” “Ja, men er du klar over …”, fik jeg at vide. Sikke et kors, de børn uforskyldt måtte bære på.

  1. Ja, jeg tror det var virkelig voldsomt – og jo ikke noget, vi taler meget om. Endnu en grund til, at det er en vigtig bog, tænker jeg!

Comments are closed.