Søndags Snapshots med juletræer og Lady Gaga

Nu er den her altså lige om lidt. Juleaften. Den magiske aften, hvor et helt års forventninger skal indfries, og alle skal være søde og vandre i kærlig krans. Og hvor vi så småt skal begynde at indstille os på det nye års komme, og 3-4 måneders venten på foråret i stigende desperation. Jo, det kan godt ske, at jeg er en kende dramatisk ved juletid 😉

Ugen har været aldeles dejlig på julefronten. Først var der forgangne søndags juletræsfældning, som foregår efter et nøje afprøvet og veltilrettelagt mønster, derefter en overdådig fødselsdagsmiddag, et par uventede bonusdage, en nissetur og endnu en julefrokost – et pragtfuldt program, som er blevet nydt i fulde drag.

Når vi henter juletræ, foregår det i godt selskab, med lutter mennesker som forstår reglerne. Hundene er ikke altid helt med på detaljerne, men synes selve skovturen er vældig spas. Men menneskene ved, at et godt juletræ skal have enten fem eller syv grene øverst, og skal kunne stå for danseprøven. Det er nemlig ikke alle træer som lader sig danse om, så dét skal naturligvis testes. Og ja, hvis du henter juletræ i Slangerup, så er det sikkert os du har hørt…

Svigerinden havde fødselsdag, og inviterede derfor på Skomagerkroen i Kirke Såby. Sikke en herlig oplevelse – virkelig udsøgt delikat mad, selv for en kræsenpind som mig, og dertil noget så hyggeligt et sted. Kan varmt anbefales, hvis jeres vej skulle falde forbi, men husk at bestille bord!

En planlagt arbejdsrejse blev aflyst, og vi fik således to gratis ekstradage ind i vores uge. Ind imellem burde man virkelig lave planer, bare for at kunne aflyse dem, for nøj, hvor det føles helt ekstravagant dejligt, sådan at have et par dage i overskud. Brugte den ene på julegaveindkøb uden trængsel og alarm, og den anden på en god gammeldags juleudstilling og en biogratur. Først vandrede vi rundt i et julepyntet København, og bagefter så vi A Star is Born – og den var umanerligt god! Mageløse Lady Gaga formåede at overraske mig med sin coolness – og dette til trods for, at jeg som udgangspunkt betragtede hende som sådan cirka det mest cool væsen, der bevæger sig omkring i universet. Og filmen… jamen, filmen.. Wow, altså. Meget sjældent at jeg sidder og hulker højlydt, når rulleteksterne begynder at køre, men jeg var hjælpeløst fanget i den smukke historie.

Vi snuppede også en fridag med barnevidunderbarnet, som vi brugte på at lede efter nisser på Zoologisk Museum. Et sikkert hit, og det igennem flere generationer. Kan stadig ikke sige mig fri fra en vis spænding, når jeg begiver mig ind i de dunkle sale, på jagt efter frække nisser, som er undsluppet…

I går var vi til julefrokost med gode venner, og lige nu ligger/sidder jeg i sengen, og prøver at overbevise mig selv om, at det kunne være en god ide at stå op. Ved ikke om mine argumenter vil vise sig at slå til, men mon ikke jeg kan lande på et kompromis? Pyjamasdag! Rigtig god tredje søndag i advent til jer alle.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Lyder bare som nogle skønne stunder – og lækkert træfældevejr I fik! 😀

    – A

    1. Ja, det har virkelig været en fantastisk uge – med fuldt knald på. Denne uge bliver neget mere langsom og rolig, så jeg lige så stille kan lade op til julen!

Comments are closed.