Oktobers liste

Smukke, magiske oktober er her lige om ganske lidt, og det er godt.

Oktober kan noget helt særligt. Dels er oktober nok den smukkeste måned overhovedet i Danmark, dels bygger den bro til min yndlingsårstid, julen. Og ja, lad os da bare tage den igen: Jeps, julen er en årstid, og den starter d. 9. november, dagen efter min fødselsdag. I virkeligheden kunne den godt starte tidligere for min skyld, men omvendt gider jeg ikke konkurrere med noget som helst på min fødselsdag.

texas

I år bliver oktober meget anderledes for mig. Den bliver varm, og helt sikkert også smuk, men altså smuk på Texas-måden. Jeg har næsten hele måneden herovre, og der er nærmest ingen ende på alle de dejlige ting, der venter mig.

I oktober skal jeg:

texas

Bade med John-John. Vi skal i poolen, og vi skal lege med springvand, og så skal vi nok også en tur i en af de skønne søer, der er herovre. Måske. Men ikke hvis det bliver for koldt, og det bliver det ret hurtigt for mig. Lige omkring 30 grader, blev der sagt.

Lege med John-John. Klappe kage og stable klodser og lege tagfat. Læse bøger og synge sange – både de gode gamle, jeg kender fra min og mine børns barndom, og alle de engelske. John-John er jo ”kun” to-sproget; engelsk og portugisisk, men de danske sange slipper han ikke for.

texas

Skype med barnevidunderbarn og barnesøndagsbarn. Jeg elsker den verden af muligheder, vi har fået med internettet. Da jeg var lille, rejste min højtelskede moster fra mig; hun tog helt til Australien, og i mange år stod den udelukkende på luftpostbreve, omhyggeligt skriblet på det tynde, skøre papir. Nu er mine kæreste aldrig mere end et tastetryk væk, og det nyder jeg.

Proppe mig med comfort food. Fordi When in Rome… og texanerne kan altså det der med sød og blød mad. De er også skrappe til det brændende stærke, men det går jeg i en stor bue udenom. Regner med at tage ca. 5-6 kilo på, for hvordan skulle det kunne være anderledes i et land, hvor restauranterne har Mac & Cheese opført som en grøntsag?? Men det er der masser af tid til at rette op på senere. Altså engang efter jul.

Besøge Southfork Ranch. Fordi selvfølgelig. JR, Sue Ellen, Miss Ellie og alle de andre holdt mig fremragende underholdt på min ungdoms lørdage, og selvfølgelig skal jeg se Stedet Hvor Det Hele Skete. Hvor intrigerne nåede hidtil usete højder, hvor Pam drømte at Bobby var død igennem en hel sæson, og hvor ingen var blege for at tage livet af store dele af castet ved sæsonafslutningerne.

Så ja, jeg har en vidunderskøn oktober i sigte. Også selvom bladene må skifte farve uden min ihærdige heppen – så hep lidt på dem for mig, vil I?

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Elsebeth says:

  Da jeg fik mit første barnebarn, sagde jeg til min svigersøn “Jeg nægter at være ‘grandma Kold from Denmark’ – jeg vil være ‘mormor’. Og det siger de alle tre. I og hans forældre er nødt til at lære ham at sige ‘farmor’ og ‘farfar’ (i stedet for det andet pjatværk).

  1. Hahaha – ja, det kan der være noget om!

 2. Betina says:

  Det lyder som en skøn måned du har i udsigt 🙂

  er du holdt helt op med at sælge håndfarvet garn eller står det bare som værende utilgængeligt fordi du pt. er i udlandet? Jeg har forelsket mig i nattergalen, men endnu ikke fundet ud af hvad jeg skal strikke af det.

  1. Jeg kommer til at farve en masse, så snart jeg kommer hjem – og Nattergalen står øverst på min liste, for det skal jeg også selv bruge

   1. Betina says:

    Åh det er jeg glad for at høre ! Så skal jeg bare finde ud af hvad jeg skal strikke af det 🙂

    1. Jeg er ved at strikke en Sorrel af det – du kan se den i 2. og 3. afsnit af podcasten

Comments are closed.