Søndags Snapshots – om at komme hjem

 

Tilbage i hverdagen. Den hverdag, som jeg holder så meget af, fordi dens rolige rytme og forudsigelighed giver mig et enormt overskud til at skabe og gøre alt det, jeg gerne vil. Sagen er jo bare, at den hverdag også fungerer i Italien – og så er der ligesom ikke så mange grunde til at være i Danmark. Udover de indlysende altså; at det er her, den største del af vores familie bor.

Jeg er faktisk glad for at være tilbage på min gamle gård. Lige så snart jeg lander her, falder jeg ind i mine trygge rutiner, og nyder at kunne fylde mit livs rammer med lyse og glade stunder. Her er godt at være. Også selvom det ikke er Italien.

Jeg har købt en ny bog, som jeg virkelig glæder mig til at læse sammen med barnevidunderbarnet: Pølse Povl og andre hæklede remser, af Laura Linder og Nadia Staldgaard. Vi skal grine ad de sjove rim – og så skal vi formentlig også hækle en smule. Man får nemlig hækleopskrifter til alle bogens festlige karakterer, og dét skal nok falde i smag! Det er igen Tales.dk, med deres vidunderligt velassorterede krea-sektion, der har inspireret, og jeg ser frem til mange timer med højtlæsning, latter og hæklenål.

Sushi Sussi er der masser af krudt i
Hendes kæledyr er Åse
En guldfisk med briller og hat
som elsker tun på dåse.

Her i løbet af sensommeren vil jeg introducere en ny serie her på bloggen: Skøn i overgangen. Den kommer til at handle om overgangsalderens lyksaligheder og udfordringer – især med fokus på, hvordan kroppen forråder os forandrer sig, og hvordan vi får det bedste ud af alle de nye muligheder, denne alder byder på. Jeg er i fuld gang med at researche til serien, og i denne uge er jeg startet på et forløb på Hårklinikken. De kan nemlig hjælpe med et af de problemer, vi meget sjældent taler om: aldersbetinget hårtab hos kvinder. Det er ikke kun mænd, der bliver tyndere i toppen; det sker også for mange kvinder. Jeg kommer til at skrive meget mere om det, i takt med at behandlingen skrider frem – foreløbig klør jeg bare på, med daglige hjemmebehandlinger med de fine ekstrakter, der laves som personlige blandinger med udgangspunkt i hver enkelts specifikke behov.

Ellers har ugen mest handlet om at komme hjem; nyde alt det, Danmark kan, og se de mennesker, vi har været væk fra hen over sommeren. Næste uge bliver mere af det samme, og det er En God Ting. Jo jo, der er meget godt at sige om at komme hjem…

Måske vil du også læse...

5 Comments

 1. Bryndis says:

  Husk søde Pia, når du vil tale/skrive om overgangsalderen-
  så handler det bestemt ikke kun om hårtab men også om uønsket hårvækst..alle mulige og umulige steder !
  Knuz fra mig ,

  1. Det må vi også have med!!! Tak for ideen

 2. Inge says:

  Velkommen hjem igen. Skøn kjole du har på, på fotoet. Er den mon fra Italien? Glæder mig til at læse mere om overgangsalderen her hos dig.

  1. Tak Inge, det er godt at være tilbage.
   Kjolen er såmænd pæredansk – den er fra Stine Goya. Den er nogle år gammel efterhånden, men hun laver stadig samme facon 🙂

   1. Inge says:

    Jeg kigger efter Stine Goya
    Iøvrigt spændende med Hårklinikken, bare en skam det er så dyyyyrt☺️☺️

Comments are closed.