Sophie’s Universe

Se nu bare her, et herligt projekt jeg er gået i gang med: Mandala hækling, efter en opskrift som har gået sin sejrsgang blandt nørklere over hele kloden, Sophie’s Universe.

sophie's universe

Det er simpelthen så sjovt at hækle – der er ikke to omgange som er ens, så der sker hele tiden noget nyt og spændende, og det er nærmest umuligt at lægge arbejdet fra sig. Jeg vil jo hele tiden bare lige vil snuppe én omgang mere. Og en til. Og endnu en 🙂

sophie's universe

Jeg lærte første gang Sophie at kende ovre på Eponas Dagbog, hvor Anja begyndte at hækle det i nogen flotte, dybe juvelagtige farver, og siden startede forfra i blidere nuancer. Jeg syntes de første farver var virkelig lækre, men forstår godt springet til det mere afdæmpede – hvilket man jo også kan se af min Sophie, som er endnu mere fersk i udtrykket.

Jeg laver Sophie’s Universe i dobbelt bomuldsgarn, hæklet på nål nr. 5. Det giver et ret stort tæppe, men det gør jo heller ikke spor. Ude på det der internet har jeg set billeder af Sophie som sengetæppe, og nøj hvor det var flot!

Mine farver er meget sarte. Jeg bruger mest råhvid, som jeg ind imellem blander med lidt rosa, støvet blå og sart olivengrøn. Har set et som var hæklet helt i hvidt, og det var godt nok også fint, men der er visse af detaljerne som kommer bedst til deres ret med lidt kontraster, så jeg er ret godt tilfreds med mit farvevalg.

sophie's universe

Hele opskriften er oversat til dansk, og den er så pædagogisk og omhyggeligt udformet, at jeg vil vove den påstand at enhver, uanset tildligere erfaringer på nålen, vil kunne lave Sophie’s Universe. Det er bare at kaste sig ud i det, og tage én række ad gangen. Og så altså huske at indstille sig på, at det kan gå hen og blive en tidsrøver af værste skuffe, fordi man ganske enkelt bliver fanget ind. Og nu har jeg vist skrevet mere end nok – nu må jeg tilbage og liiiige snuppe en omgang mere. De næste par omgange ser nemlig noget så lokkende ud!

Måske vil du også læse...

3 Comments

 1. Næh, hvor fint <3 Du gik simpelthen i gang med et Sophie tæppe 🙂
  Det er et fantastisk hækleprojekt! Jeg havde det på præcis samme måde … lige en omgang mere, og endnu én.
  Dog er jeg en lille smule træt af, at jeg kun har hæklet med enkelt tråd og på en lille nål. Mit tæppe er nemlig ikke særlig stort, derfor er jeg kørt en lille smule fast i at opfinde flere kanter. Egentlig er det jo færdigt, men jeg vil gerne have lidt mere størrelse på.

  Rigtig god fornøjelse med dit tæppe, jeg glæææder mig til at se det løbende i processen 🙂

  1. Tak for inspirationen

  2. Det bliver MEGET stort når du hækler på nål nr. 5. Viser du snart nogen billeder af dit?

Comments are closed.