Langsom Lørdag – om taknemmelighed

Taknemmelighed er en af de vigtigste faktorer i et lykkeligt liv. Hvis man er taknemmelig, er det svært at være rigtig ulykkelig.

Nogen gange glemmer vi at være taknemmelige. Vi glemmer hvor velsignede vi er, i både stort og småt. Vi kommer til at tage det gode for givet, og fæster os kun ved det triste, som vi kommer til at opfatte som afvigelser fra normen. Og det er spild af god lykke!

taknemmelighed

En nem måde at sikre sig mod lykke-spild på, er at ritualisere taknemmeligheden. Lav dit eget lille taknemmelighedsritual, som du gennemfører hver dag. I begyndelsen er det svært at huske på det – hvis du for eksempel beslutter at dvæle ved de gode ting dagen har budt på ved sengetid, vil du i begyndelsen meget ofte opdage, at du pludselig ligger i din seng, og fuldkommen har glemt det. Sådan er det hver gang man forsøger at indføre en ny vane – men bare rolig, mennesket er af natur et vanedyr, og det skal nok komme, bare du insisterer. Sæt eventuelt en lille seddel på dit spejl i badeværelset; så kommer du i tanke om din beslutning når du børster tænder!

Tag et par minutter til at tænke dagen igennem, og nyd at hvile i de gode ting. Intet er for stort eller for småt til at komme med i din reflektion; alt har værdi, lige fra det faktum at du – og måske endda alle dine kære – er i live, over personlige sejre, til den mindste godhed du har givet eller modtaget i dagens løb. Tæl dine velsignelser, og lad dem alle have mening.

Der findes ingen bedre hovedpude end taknemmelighed, og vi har så meget at være taknemmelige for. Nogen gange skal man lede lidt efter det, men netop i dé situationer er det helt særligt meget værd. Det kan være vældig tungt at være let, men gør man en indsats, kommer ens anstrengelser tusindfold igen. For igen – og det kan ikke gentages for tit: når man er taknemmelig, er det svært at rigtig trist.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Åj, ja, det er så sandt, Pia! Jeg øver mig dagligt i at mærke taknemmeligheden og ikke tage alt det gode for givet. Og jeg er virkelig taknemmelig over mange, mange ting. Tak for at du minder mig om det!
    Kærlig hilsen Nana

    1. Selv tak Nana 🙂

      Det er noget der betyder meget i mit liv – den stille taknemmelighed over de små ting (som jo i virkeligheden ofte er de allerstørste).

Comments are closed.