Spise- og shoppeguide til Recreio dos Bandeirantes, Rio de Janeiro

I sidste uge delte jeg min guide til Recreios oplevelser – i dag skal det så handle om noget andet virkelig vigtigt, nemlig mad!

Restauranter

Skulle du være så heldig at gå hen og blive sulten, når du er i Recreio, åbner der sig en verden af velsmag. Jeg har prøvet at udvælge mine favoritter, selvom det slet ikke var nemt – jeg har nemlig aldrig fået dårlig mad herude. Men altså, de allerbedste restauranter i Recreio:

Recreio

En af mine absolutte favoritter ligger faktisk på grænsen til Recreio. Den ligger formelt i Barra de Tijucca, men er så god, at den fortjener at komme med alligevel: Os Esquilos. Den ligger inde i Floresta da Tijucca – altså i junglen. På den måde får man helt automatisk også en pragtfuld oplevelse med i købet 😉

Recreio

Og der er flere muligheder for at spise midt i regnskoven. Don Pasquale er en betagende restaurant og pousada (et simpelt hotel/motel), som ligger midt i junglen – men som kan nås på omkring et kvarter fra Recreios centrum. Den er noget af det smukkeste, man overhovedet kan forestille sig, bygget op i adskillige etager ud over en dyb, junglebevokset kløft, hvor man sidder på små terrasser under pavilloner og nyder sin umanerligt gode mad til regnskovens lyde. Kan slet ikke anbefales nok, heller ikke selvom den kan være lidt svær at finde.

Recreio

Churrascaria Estrela do Sul

Et Churrascaria er et brasiliansk steak-house, så nok ikke lige sagen for en vegetar. Du mødes af en enorm buffet, med alle slags grøntsager og salat, og fade der bugner af frisklavet sushi. Når du har forsynet dig, sætter du sig ved dit bord, og passadores begynder at komme med lange spyd med det lækreste grillstegte kød, som de tilbyder i fine, tynde skiver. Og de bliver ved. Nogle steder får du udleveret en lille rund brik, som er rød på den ene side, og grøn på den anden. Når den grønne side vender opad, kommer de ilende; når den røde vender op, er de lidt mere tilbageholdende. Lidt. Men man kan nærmest altid lokkes.

Efter du ikke kan proppe mere kød ned, er det tid til at ramme dessertbuffeten. Det er jo heldigvis en anden mave, så kage er der altid plads til – og det skal der være, for er det noget de kan finde ud af hernede, så er det KAGE!

Estrela do Sul er ikke det billigste Churrascaria, men jeg synes det er det bedste.

Recreio

Bei Shu Sushi lounge & MaisSushi

Sushi serveres oftest som rodizio, hvilket vil sige ’alt du kan spise’. Man betaler en fast pris, og kan bestille frit fra lange menukort. Husk at kage-maven også kan få sit her; de fleste steder kan man få småbitte mini forårsruller med doce de leite, karamelcreme. Faktisk ville det være ok med mig, om det var det eneste på menuen.

Recreio

Restaurante Kaçuá

På smukke Kaçuá serverer de mad fra min svigerdatters hjemegn i det nordøstlige Brasilien. Uh, hvor det er godt! Rustik mad i solide portioner, smukt præsenteret i et udsøgt rum, fyldt med alle slags festlige små indslag. Her er live musik fra tid til anden – og vi taler altså LIVE. Det er ret højt… men maden er stadig god, og der er super festligt.

Recreio

Donna Madalena

På Donna Madalena serveres traditionel brasiliansk mad. Hvis du vælger picanha (og det bør du, hvis ellers du bryder dig om lækkert, mørt oksekød), tilberedes det ved bordet, så du selv kan bestemme hvordan det skal steges. Husk i øvrigt, når du bestiller kød i Brasilien, at de ofte steger det en del hårdere end vi er vant til!

Recreio

Frontera

Endnu en traditionel brasiliansk restaurant – veltilberedt kød, ris, bønner, farofa, vinagreite osv. Her fylder man sin tallerken fra den bugnende buffet, og får den vejet ved kassen. Det system ses mange steder, og kombineres ind imellem med et rodizio-tilbud.

Recreio

Browneiria

Verdens Mest Geniale Opfindelse. Simpelthen. En hel cafe, kun med brownies – som så til gengæld kommer i alle mulige udformninger. Min favorit er den med doce de leite, eller måske den med paranødder. Eller peanuts. Det er virkelig forkert at nøjes med én.

Recreio

Luncheonette

Hvis du er bare en lille smule heldig, falder du over et luncheonette. Det er en slags beskeden fortorvsrestaurant, hvor man spiser ved disken. De er spredt med rund hånd over hele byen, og tilbyder som regel fantastiske friskpressede juicer, acai bowler, burgers og småretter. Mit yndlingssted ligger på Estrada Benvindo de Novaes, og ser ganske vist ikke ud af meget (det er bare en varevogn med en markise), men laver de bedste pastel. Pastel er en slags små, tynde lukkede tærter, som steges i vegetabilsk olie, og fyldes med krydret oksekød, ost eller grøntsager. Haps!

Recreio

Pizza

Pizza er ikke nødvendigvis en billig fornøjelse i Rio. Pizza Hut, for eksempel, er the shit, hvor folk gerne dresser helt vildt op for et besøg… Hvis du vil have en pizza og en oplevelse udover det sædvanlige, skal du til Giro 867 i Vargem Grande – her serverer de både tapas og pizza så englene synger. I tilgift et virkelig smukt sted, og det tæller også!

Recreio

Husk i øvrigt, at det er næsten umuligt at finde dårlig mad i Rio. Selv det mest ydmyge sted er sædvanligvis en god oplevelse, så hold øjnene åbne for den næste perle – og husk at tippe mig, hvis du kender et sted, jeg bare skal prøve!

Shopping

Recreio

Når maven har fået sit, ville det jo være skørt ikke lige at tjekke om ikke man mangler et par nye sko, en bikini eller andre af Rios uundværlige souvenirs. Recreio byder på to shoppingcentre: Recreio shopping og Americas shopping. Ingen af dem er specielt store, men de er superfine fordi de overvejende indeholder brasilianske butikker. Kig for eksempel ind i Aquamar og Zinzane for vidunderligt sommertøj (tænk lange, flagrende kjoler, utroligt velsiddende shorts og bedårende toppe), eller i Arezzo for sko og tasker.

Recreio

Hvis du vil have en shoppingoplevelse udover det sædvanlige, skal du tage til Terreirao. Terreirao er en favela, men helt ufarlig at bevæge sig rundt i, og hovedgaden byder i dén grad på specielle oplevelser. Gå til købmanden og leg ”Gæt en frugt” – hvor mange af frugterne kan du navnet på? Jeg plejer selv at placere mig rimeligt flot, med omtrent 30-40 % korrekte svar. Køb billigt undertøj (umanerligt smukt, men du skal kende din størrelse, for der er ingen prøverum!), kosmetik, bijouteri, bikinier (igen…) og træningstøj. Endelig er der butikker som har specialiseret sig i remedier til Brasiliens oprindelige religion, Macumba, og fører alt til faget hørende. Bare et tip, hvis nu der er nogen i omgangskredsen, der trænger til en lærestreg.

Recreio

Det var virkelig en hel masse om Recreio, men jeg synes det ville så synd om nogen kom til Rio de Janeiro og ikke besøgte denne lille perle. Rio er så meget mere end Copacabana og Kristus, og det hele fortjener at blive opdaget!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Rita says:

    Tusind tak for denne “rejse” og alle de andre du tager os med på. Så fint beskrevet og dejligt at opleve steder vi sandsynligvis aldrig kommer til selv. Bliv endelig ved.

    1. Pia says:

      Tusind tak for de søde ord, Rita – de betyder mere end du måske ved 🙂

Comments are closed.