Søndags Snapshots – Rio de Janeiro

Vi har haft en pragtfuld uge her i Rio, hvor vi har nydt at kaste os ind i byens sydende liv. Denne gang har jeg mor og svigermor med, og det er helt vidunderligt at få lov at vise dem denne fantastiske by.

Rio er helt speciel. Den er måske, som alle storbyer, lidt afskyelig med al trafikken og det konstante mylder – men pas på: Rio kryber under huden på dig. Har du én gang tilladt byen at få fat om dit hjerte, vil det for evigt slå en lille smule i samba-takt, og du vil altid længes tilbage. Altid. Også selvom man skal se sig for, og huske ikke at stoppe for rødt lys, når man kører om aftenen.

Vi har badet, proppet os med den lækre, brasilianske mad, og travet i timevis langs med strandene i Recreio, Barra, Copacabana, Arpoador og Ipanema.

Vi har set den store Jesus-statue, Cristo Redentor (i tæt tåge, men det gjorde bare oplevelsen sjovere, fordi der var jubel og hujen hver gang man kunne se bare en lille smule).

 

Det er også blevet til et par dejlige gensyn med Botanisk Have, den hyggeligste strandbar i Barra, og Rios jungle – imponerende, så meget man kan nå på bare en enkelt lille uge!

Inde i junglen spiste vi på den mest utrolige restaurant. Det var som at træde ind i Åndernes Hus, og man forventede hele tiden at se Clara komme ind i rummet. Maden var fantastisk, men det var indretningen der spillede hovedrollen her. Hele huset var proppet til randen med bedårende småting, som jeg fint havde kunnet bruge flere dage på at snuse rundt i…

Vi har også været en tur i Paradis, aka Grunari. Den strand bliver jeg aldrig træt af – den er så ubegribeligt smuk og fredfyldt, og man føler sig hensat til en ren drømmeverden.

Det er jo så også gået hen og blevet jul undervejs, så selvfølgelig havde jeg pakket adventsgaver i tasken – altid dejligt at gå og finde på små overraskelser til dem man holder af 🙂

Hvad med jer – har I nydt den første juleuge?

 

Tilbage til forsiden

 

Måske vil du også læse...