The Happiest Place on Earth

Disneyland, selvfølgelig!

Ved faktisk ikke om jeg er helt 100 % enig dog; et dejligt sted, det er det – men the happiest? Hvad så med IHOP*, måske? Under alle omstændigheder et stykke americana, som det ville være dumt at snyde sig selv for, hvis man er på de kanter!

Disneyland er vidunderligt, og da især hvis man giver sig selv lov til at opleve det gennem naive, uspolerede øjne. Jeg var her med mine unger for 25 år siden, da de var ganske små, og det var sjovt, men det var faktisk mindst ligeså sjovt – og uendeligt meget nemmere! – at gense det i dag. Ikke nogen små rollinger at holde styr på, ingen isindsmurte ansigter at tørre (i hvert fald ikke nogen som jeg var ansvarlig for), og ingen jetlag-forskubbede middagslure at tage hensyn til. Bare fest og ballade under den californiske sol – og masser af herlig fastfood, som absolut intet fornuftigt gør for dig. Mums 😉

Det er aldrig klædeligt at være blasert, arrogant og utålmodig. Aldrig nogensinde. Men i Disneyland er det mere end uklædeligt – det er potentielt ødelæggende for hele din dag. Man har brug for ja-hatten i forbindelse med sådan en oplevelse. Man skal være helt indstillet på at tage det for hvad det er: et fantasiland for glade, barnlige sjæle, tilsat en god portion amerikansk hittepåsomhed og kommercialisme. Men kan man dét, så får man en pragtfuld oplevelse. Også selvom der er seriøst mange mennesker, selv på en helt almindelig mandag formiddag!

Hvor hårdhjertet skal man for eksempel være, for ikke at elske paraderne? Mickey og Pluto? Åh, og dejlige Toon Town, med Minnies fine hus?

Her er sjovt, smukt (på Disney-måden) og myldrende fyldt med minder fra barndommens Anders And blade. Og kald mig bare konservativ, men baghjul til Euro-Disney. Jeg kan nemlig rigtig godt lide, at Minnie Mouse ikke taler fransk 😉


* IHOP = International House Of Pancakes, hvis ikke du skulle have haft fornøjelsen endnu. Uha, det er et lykkeligt sted!

 

Tilbage til forsiden

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Åh, IHOP, det tror jeg helt sikkert vi spiste et par gange i Miami, det kan godt passe, ikke? De bedste pandekager og sort kaffe. Mmm… bliver nødt til at rejse tilbage.

    1. Det kan sagtens passe – de ligger overalt. Ligger og lokker, gør de 😉

Comments are closed.