Venice, CA

Der er et par steder, som vi altid skal besøge, når vi er i Californien. Et af dem er Venice; den kæreste lille kystby, med bedårende kanaler og en pragtfuldt underholdende strandpromenade.

Byen blev grundlagt af Abbot Kinney tilbage i 1905, med en intention om at gøre den til USA?s Venedig. Der er de fineste små kanaler i byen, i området omkring South Venice Blvd., Pacific Avenue og Washington Blvd. Oprindeligt dækkede de et langt større område, men med den stigende biltraffik blev mange af dem desværre nedlagt. Omkring 1993 blev de resterende kanaler restaureret og genåbnet, og området er i dag helt vidunderligt, både dag og aften.

Byens store handelsgade, Abbot Kinney Blvd, er vist lidt af et shopping paradis – jeg har aldrig haft fornøjelsen af at stoppe ind her, men er ofte kørt igennem. Her er masser af små, quirky butikker, side om side med cool cafeer, gallerier og meget andet godt. Må bestemt være et besøg værd, inden man sætter kursen mod stranden og den fantastiske boardwalk – jeg har bare aldrig nået det.

På selve Venice Beach er man som i en fortryllet tidslomme. Hippier, gøglere, spåkoner og plattenslagere myldrer omkring, og sørger for, at man aldrig kommer til at kede sig, og man griber hele tiden sig selv i at se sig over skulderen efter en af de hedengangne beat-poeter. Her er noget for alle sanser: Stillehavets brusen, palmetræer i dirrende sol, lækker mad i alle prisklasser, og en helt særlig duft. Det er i øvrigt en duft som man, på helt lovlig vis, kan bidrage til, hvis man aflægger et besøg hos en af de mange Green Doctors. Enough said 😉

Når du går ned ad boardwalken, ser du den berømte Muscle Beach, det udendørs gym hvor Arnold Swarzenegger i sin tid blev opdaget. Det er stadig et meget aktivt sted, hvor masser af mennesker tager deres workout under den californiske sol. Det er ikke svært at få øje på Muscle Beach; bare kig efter den enorme håndvægt, som pryder taget af Gold?s Gym.

Strandens skatepark er også til at få øje på. Det knap 1500 m2 store anlæg byder på timevis af underholdning, når smårollingerne suser op og ned ad ramperne fra kl. 9 morgen til solnedgang.

Husk også at holde øje med alle de sjove mennesker; ham fyren der sælger ædelsten (let’s get stoned…), eller ham der jonglerer med en kædesav ? for slet ikke at tale om den pragtfulde, turbanklædte særling, som drøner rundt på rulleskøjter med sin guitar. Der er så meget at se og opleve her, at man nok aldrig bliver helt færdig. Man kan jo også lige slå en sludder af med en af strandens originaler, som for eksempel ham Peter sludrede med. Han var blevet tilbudt 7 millioner dollars for at indspille Careless Whisper, men ventede på at de gik op til 10…

Når man har fået nok af menneskemylderet, er det helt oplagt at snuppe en cykel (dem kan du leje overalt langs stranden) og tulle op mod Santa Monica Pier. Man cykler langs stranden, med palmesus og duften af Stillehavet ? det er helt fortryllende.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...