Tip # 34 til at elske den samme hele livet, og blive ved med at elske det

I morgen har vi bryllupsdag – 29 år er det blevet til, plus de fem år vi havde som kærester, inden vi blev gift. 34 år har jeg indtil videre fået sammen med ham min elskede, og jeg satser på, at vi har mindst det dobbelte tilbage! Sidste år skrev jeg 33 tips til at elske den samme hele livet og blive ved med at elske det, og i år vil jeg tilføje tip # 34:

Kys hinanden en hel masse.

Kys hinanden, og ikke kun fordi det ville ærgre Fanden, men også fordi det bare er noget så forbistret dejligt at kysse med én, man virkelig holder af.

Vi kysser altid godmorgen og godnat, og også goddag og farvel. Det er så vigtigt at give sig tid til at mødes og skilles, fordi det netop er i disse stunder, man har en oplagt lejlighed til at bekræfte sine valg. Når man tilbringer livet sammen, så vælger man hinanden aktivt – og det er da værd at fejre! Tænk at vågne op ved siden af den man allerhelst vil være sammen med; det er da en gave.

img_0837

Og det er gave, som er værd at være taknemmelig for. Ham min elskede og jeg har en enorm tryghed ved hinanden, men samtidig passer vi meget på ikke at komme til at tage hinanden for givet. Bare fordi han var der i går, for en uge siden, og sidste år, betyder det jo ikke, at det er mindre fantastisk at han er her i dag.

For nylig blev jeg kontaktet af en journalist fra BT, som var ved at skrive en artikel om kys. Ifølge en rundspørge foretaget af YouGov for BT havde 23 pct. af danskerne ikke fået et tungekys den sidste måned – og det på trods af, at de var i fast parforhold. Det overraskede mig, for netop de skønne, våde kys er jo meget intime, og noget af det vi kun deler med vores elskede; noget af det der gør vores forhold til Den Eneste Ene anderledes end forholdet til alle de andre vigtige mennesker i vores liv.

Herhjemme kysser vi. Vi kysser en hel masse, og det har vi planer om at blive ved med. Hvis jeg pludselig en dag opdagede, at vi ikke rigtig kyssede mere, ville jeg tænke, at der var noget vi havde glemt. Noget vigtigt.

Kys tager tid, og det er En God Ting. Med en lille omskrivning af rævens kloge ord fra Den Lille Prins kan man måske sige, at det er den tid man har spildt på at kysse, som gør ens elskede så betydningsfuld.

Måske vil du også læse...

1 Comment

  1. Britt Henum says:

    ❤️👍❤️ så sandt.

Comments are closed.