Tør hud og hævede ankler 

…sikke en overskrift – det lyder jo virkelig attraktivt 😉

Jeg er vel ankommet i Rio, og det er vel nok En God Ting. Uha, jeg kan godt lide at være her! Denne gang har flyveturen endda været lidt nemmere end sædvanligt, og det er faktisk lykkedes mig at undgå de charmerende efter-fly karakteristika: tør hud og hævede ankler.

Normalt prøver jeg at gardere mig mod eftervirkningerne af tør luft og lidt for meget inaktivitet med hyppige påsmøringer af dagcreme, og med supersexede støttestrømper. Ikke på nogen måde dårlige strategier, men i takt med min stigende alder og kroppens snigende forfald heller ikke helt tilstrækkelige.

Derfor havde jeg denne gang tilføjet nogle nye ting til min omfattende håndbagage-pakkeliste: Tromborgs Aroma Therapy Multi Balm og A. Vogels Aesculaforce Gel og tabletter.

Faktisk startede jeg forberedelserne til den lange flyvetur allerede aftenen før, hvor jeg gav min hud en dybderens, og derefter smurte den grundigt ind i Multi Balm. Det er en meget fed creme, og den fungerede nærmest som en maske, jeg sov med natten over. Næste morgen tørrede jeg forsigtigt den overskydende creme af, og brugte herefter min sædvanlige ansigtsvand, serum og dagcreme.

Det betød, at min hud var gennemfugtet, inden jeg tog den med ind i flyvemaskinen. Da jeg var kommet på plads i flyet, blandede jeg en smule af Multi Balmen med min sædvanlige dagcreme, og smurte ansigtet med det. Den slags skal gøres i en fart, for jeg har det nemlig med at gå omkuld, straks jeg hører lyden af en flymotor. Det vil sige, at jeg i praksis kun har ganske få minutter at operere i, inden jeg sover som en skudt ko, men det er jo heller ikke dumt. Da jeg vågnede af min Tornerosesøvn, var det ikke til den sædvanlige fornemmelse af trist, grå hud, som var blevet lige et par størrelser for lille, mens jeg sov. Næ, det var til blød og rar hud, som var god at være i.

De hævede ankler angreb jeg også i god tid inden flyveturen. Ca. 12 timer før afgang tog jeg Aesculaforce i pilleform, og den supplerede jeg derefter tre gange med 12 timers mellemrum. Umiddelbart inden jeg tog hjemmefra, iførte jeg mig også mine killer støttestrømper, men inden jeg gjorde det, smurte jeg ankler og underben med Aesculaforce Gel. De fik en tur mere efter landing i Brasilien, og jeg vil formentlig fortsætte med at bruge gelen 1-2 gange i døgnet, så længe jeg er hernede i varmen.

Aesculaforce er lavet på udtræk af friske kastanjefrø. Det aktive stof, aescin, hjælper på benenes venekredsløb, så blodet ikke hober sig op.  Aescin har en karsammentrækkende effekt; det modvirker væskeudtrædninger ved at stramme udvidede blodårer op. Derfor er det også genialt at bruge hvis man har mørke, fremtrædende blodårer på ben eller fødder.

Normalt er jeg en kende skeptisk, når det kommer til naturmedicin *, og har da også fået både tabletterne og gelen som gave, men jeg må overgive mig. Mine ben er fine, og jeg er fan.

 

Tilbage til forsiden

* Det er min indre mand, der tager over. Han hedder Frank, og er en ret sammensat person. På den ene side er han lidt sur og bagstræberisk (heraf mistroen til alle former for alternativ behandlinger), på den anden side er han lidt af en selskabsløve. Desværre på den borderline trælse måde, med virkelig høj stemmeføring og dårlige vittigheder, og derfor prøver jeg at sørge for, at han ikke viser sig når der er fremmede. Det hænder dog, at han slipper fra mig, specielt hvis der er alkohol involveret.

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Så skønt at turen gik så godt og at I nu har landet i Rio! Nyd det!! Det med støttestrømper er en rigtig god idé og det blev vi opmærksomme på så sent som i jul. Grundet flere lange både flyrejser og busrejser i Brasilien, fik min mand en blodprop i benet. Vi lagde godt nok mærke til hans ankler efter en lang bustur fra Angra dos Reis til Sao Paulo og videre til Iguzu – de var helt vildt hævede. Vi tænkte ikke så meget over det og heldigvis nåede vi hjem til Danmark, før proppen ramte. Det kom virkelig uventet da min mand er i meget god fysisk form og hverken ryger eller drikker – meeeen, som du selv skriver; det er lige det med den snigende alder.Så fra nu af, rejser vi altid med støttestrømper. Nyd dagene i solen og varmen og sammen med sønnike og svigerdatter. Knus Malin

  1. Ja, det var da endnu en fremragende grund til at bruge støttestrømper! Sikke en forskrækkelse – håber han er helt ok igen?

   Og så har I også været i Iguazu… Det står meget højt på min liste over steder jeg kan besøge igen og igen. Der er bare SÅ fint!

   Vi nyder solen og varmen. Og den gode mad, og det fantastiske selskab, og alt det andet pragtfulde Rio har at byde på 🙂

   Knus, Pia.

Comments are closed.