Bøger, enhver voksen kan skamme sig over at have læst

En bugnende sommerlæsestak til trods er det godt nok ikke meget, jeg har læst i ferien. Og det er der en god grund til. En virkelig god grund, faktisk. Jeg har nemlig været velsignet med børn og børnebørn omkring mig, og så er det altså langt mindre fristende end ellers, det med at begrave næsen i en bog.

Når man dertil lægger, at det jeg trods alt har fået læst, alt sammen er i den letbende genre, kommer der et billede af en faktisk sommerlæsestak, som enhver voksen kan skamme sig over. Hvis de gider, altså. Hvilket jeg ikke gør.

Skulle der være andre derude med en ligeså bred smag som mig, kan jeg give de nedenstående bøger mine varmeste anbefalinger. De fleste af dem er bøger af den allermest gavmilde slags. De kræver absolut intet af deres læser, men nøjes med at give og give. Masser af rar underholdning. Og så er der også et par andre, som måske kræver lidt mere, men til gengæld giver så rigeligt igen.

 

When life gives you Lululemons – Lauren Weisberger

Her følger vi bidske Emily fra The Devil wears Prada, og hendes historie er nøjagtig ligeså sjov som 1’eren i serien (og altså langt bedre end den halvsløje 2’er).

 

Overrask mig – Sophie Kinsella

Sylvie og Dan er et lykkeligt par. Sådan rigtig lykkelige. Men da de pludselig konfronteres med sandsynligheden for at skulle tilbringe de næste 68 år sammen, går der panik i dem. Panik på Kinsella-måden er jo altid sjov, og jeg var glimrende underholdt. Den har dog samme svaghed som stort set alle Kinsellas andre bøger: slutningen er træls, forudsigelig og komplet overflødig.

 

Waisted – Randy Susan Meyers

Hvad sker der, når en gruppe kvinder pludselig står sammen i kampen mod kvinder (den, der er forklædt som kampen mod fedtet)? Ja, hvis de er rigtig heldige, vender de kalorietælling og selvpineri til søsterskab og kærlighed. Selv kærlighed til kroppen, med alle dens socialt uacceptable polstringer! Jeg har kun lige snuset til den, men den virker sjov, provokerende og tankevækkende.

 

Springflod – Cilla & Rolf Börjlind

Medrivende krimi, der starter med et usædvanlig bestialsk mord, og holder det høje tempo hele vejen igennem. Börjlinds har hermed klart skrevet sig direkte ind på min liste af yndlingskrimiforfattere, og der er heldigvis fire bøger mere at tage af.

 

Et fængslende møde – Liane Moriarty

Spaophold eller fangelejr? Hvad er det mon med hende Masha, og kan man faktisk selv vælge, hvornår man skal forlade Tranquillum House?

I en ‘ægte’ Moriarty udfolder plottet sig pinefuldt langsomt, mens spændingen hele tiden holdes på ulideligt højt niveau. Denne her hører ikke til hendes stærkeste bøger, men er helt ok.

 

Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere – Fredrik Backman 

Backmans bøger er hverken krimier eller chick-lit, men de er fængslende, medrivende, og alt for hurtigt læst. Denne lille perle er ingen undtagelse. Det er historien om, hvordan farfar og Noah må sige farvel. Farfars verden bliver nemlig mindre og mindre, og Noah kan snart ikke være i den mere. Han må leve videre ude i den store verden, som farfar gradvist forlader. En smuk lille bog, som ikke bør læses alt for hurtigt.

 

De bortførte piger – Mary Lynn Bracht 

Jeg har også læst bogklubbens næste bog, De bortførte piger. Det er en barsk fortælling, som er svær at lægge fra sig – beretningen om de to koreanske piger, Emi og Hana, som adskilles under Japans besættelse, og går videre til hver sin grusomme skæbne. Det er en historie om pligt, familie, kærlighed og menneskets bestialske karakter. Og først og fremmest et vidnesbyrd om kvinders særligt udsatte position, i både krig og fred.

 

Hvad har I læst i sommer? Nu skal jeg jo have ideer til min efterårslæsning, så del gerne jeres anbefalinger!

Måske vil du også læse...

7 Comments

 1. Fru Moll says:

  Godmorgen. Har genlæst Marcia Willett, bl.a Chadwick trilogien – jeg ejer de fleste af hendes bøger og genlæser dem med års mellemrum!

  1. Der er noget aldeles herligt ved at læse og genlæse hele forfatterskaber! Det er måske det, jeg skal gøre i efteråret?

 2. Nina Blom Hansen says:

  Jeg har været lidt forskelligt igennem her over sommeren:
  Camilla Lackberg: Ulykkesfuglen (krimi og hurtigt læst, ikke den bedste af hende)
  Lars Mytting: Svøm med dem som drukner (stille og meget fin fortælling om en families hemmeligheder med tråde tilbage til krigen- kan anbefales).
  Elizabeth er forsvundet: Emma Healey (spøjs fortælling med udgangspunkt i hovedpersonen der bliver mere og mere dement. Besværligt når man skal opklare et måske mord).
  Mary Linn Bracht: De bortførte piger (som Pia skriver en barsk fortælling men med et historisk indblik i Koreas historie)
  Håkan Nesser: Carambole (elsker Nesser og denne er een af de gode).
  Hvad mon vi nu skal læse???

  1. Det lyder som gode bøger. Især lokker Emma Healey og Lars Mytting – og så er jeg helt med på den med Håkan Nesser!
   Bliver spændende at se hvad vores næste fælleslæsning skal være

 3. Nina Blom Hansen says:

  Du kan låne Emma Healey af mig

 4. Pia moestrup says:

  Jeg hører meget gerne lydbog, når jeg f.eks strikker, fjerner ukrudt, gør rent e.l.
  Jeg har hørt alle 5 bind af Jeffrey Archer om Clifton/Barrington familien, og nu venter jeg på at kunne låne de sidste bind som lydbog.

  Inger Gammelgaard Madsen skriver fantastiske krimier – jeg har læst dem alle, og i år kom Gadepræsten, som var ligeså god som de andre. En del af handlingen i hendes krimier foregår i Århus-området, og det er ren guf for en Århus-pige, der ikke bor i Århus nu
  Hotellet ved Skyggesøen har jeg læst “rigtigt” – den kan absolut anbefales.

  Tidligere læste jeg rigtig mange bøger, men jeg er så heldig at have 2 dejlige børnebørn, Og de bliver prioriteret højt.

  1. Lydbøger er et kæmpe hit hos mig!!! Clifton Krøniken har længe været på min liste – nu skal det da være
   Inger Gammelgård Madsen kender jeg slet ikke, men hendes bøger skal da prøves.
   Tusind tak for anbefalinger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.