Capsule wardrobe

Jeg elsker ideen om en kompakt garderobe, en capsule wardrobe, som kun består af tøj, jeg virkelig holder af, og har lyst til at gå med hele tiden. Da vi for nogle år siden (en del år siden, efterhånden – men det føles stadig som om det var i går #PTSD) stod foran en større ombygning af vores hjem, måtte jeg på forhånd vælge, hvilke stykker tøj jeg havde lyst til at bruge de næste måneder. Svært nok i sig selv, og læg så hertil et krav om, at det ikke måtte fylde meget mere et halvt tøjstativ, fordi vi hele tiden skulle flytte rundt til i de dele af huset, som ikke var håndværkerramt. Umiddelbart en opskrift på sitrende tøjkriser, med uovervejede panikkøb til følge.

capsule wardrobe

Men sådan kom det slet ikke til at gå. Tværtimod, vil jeg faktisk sige. Det var nogenlunde nemt at udvælge favoritterne, og eftersom det kun var dem der var tilgængelige, var det enormt nemt at blive klædt på. I bund og grund hører perioden formentlig til en af mine bedste, rent tøjmæssigt (hvad sådan et megaprojekt i øvrigt gør ved ens mentale sundhed, vil jeg ikke komme ind på her…).

Jeg prøvede det igen en kort tid mens vi var i Brasilien, og elskede det. Derfor har jeg nu kastet mig ud i et lignende eksperiment, dog denne gang med et sikkerhedsnet, hvor jeg hele tiden har alt mit tøj lige i nærheden. Jeg startede med at google ’capsule wardobe’, bare lige for at få nogen ideer. Det skulle jeg så nok ikke have gjort, for lige pludselig viste det sig, at man kunne gøre det forkert. Man kunne ganske enkelt dumpe i garderobe. Valgte at blæse på dét, og gøre det på min egen måde – så må vi håbe, at capsule wardrobe-politiet ikke kommer efter mig.

capsule wardrobe

Less is more –
Unless more is more…

Tanken er, at jeg vil begrænse mig til 20 stykker tøj, som skal kunne fungere resten af vinteren. Måske det bliver en fest; måske foråret kommer tidligt i år… Under alle omstændigheder får jeg en pause fra min capsule wardrobe, når jeg tager til Rio om nogle uger, for der er ikke meget af det nedenstående, som passer til en brasiliansk sommer 😉

Jeg har valgt de ting, som jeg oftest bruger, og som fungerer i flere forskellige sammenhænge: 3 jakker, 3 par bukser, 3 kjoler, 1 nederdel og 10 overdele. Langt det meste er udpræget basisting, men der har også sneget sig et par enkelte særlige sager ind, som for eksempel min ternede top, min blondejakke og en skøn, ældgammel lang skjortejakke, som jeg af én eller anden grund sjældent bruger, selvom jeg egentlig elsker den. Prøvede at tage et billede af herlighederne, men eftersom det meste er sort, blev de så dårlige at jeg opgav…

Har I uelsket tøj i skabene, eller sørger I for at få ryddet ud løbende?

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Jeg har lavet project 333 – sådan da – og er vild med det! Så jeg har ikke uelsket tøj i skabet, og det er så befriende at åbne skuffer og skabe og så kan man tage det hele på. Man får også en klar idé, hvad der mangler og undgår på den måde ubrugelige impulskøb.

    1. Pia says:

      Jeg er meget inspireret af projekt 333. Hvor nøjagtigt har du fulgt det?

Comments are closed.