Netop – hæklet net

hæklet net

Se mit fine strandnet (indkøbsnet/hverdagsfornødenhedernet), som jeg hæklede på en enkelt aften! Det er super nemt at gå til, og arbejdet skrider dejligt hurtigt frem. Jeg kommer nok til at have det i flere forskellige farver, så jeg altid kan finde et der matcher mit outfit 😉

Jeg har lavet det med en fast bund, fordi jeg godt kan lide, at tingene ikke stritter ud forneden. Det giver også lige lidt mere struktur til det færdige net, end hvis det hele var hæklet i luftmaskebuer, men det tager selvfølgelig en lille smule længere at lave.

Til dette net brugte jeg to nøgler af det naturfarvede bomuldsgarn, og et af det grønne. Selvfølgelig kan man også lave det helt ensfarvet, men jeg synes egentlig det ser ret sødt ud med hanken i en anden farve. Garnet er Safran, som fås i en række forskellige farver. Jeg har lagt garnet dobbelt, og hæklet med en nål nr. 6.

hæklet net

Lav 20 luftmasker, og begynd så at hækle stangmasker frem og tilbage på begge sider af disse. I hjørnerne laver du 5 stangmasker i hver ende, ganske enkelt ved at stoppe 2 masker før hjørnet, og hækle således:

2 stm i en m, en m, 2 stm i en m, en m, 2 stm i en m.

På næste omgang hækler du igen 2 stm i den første af de 2 stm du hæklede i samme maske på forrige omgang – dvs sige at hækler:

2 stm i en m, to stm, 2 stm i en m, to stm, 2 stm i en m.

hæklet net

Fortsæt på den måde med at tage tre stm ud i hver ende af arbejdet, til du har hæklet fem omgange.

hæklet net

Begynd nu at lave luftmaskebuer: start fra en fm, lav derefter * 5 lm, spring to m over, og lav en fm i den 3. m fra nålen * – gentag fra * til * .

Lav 24 rækker på denne måde.

Derefter hækles 2 omg på flg måde:

Start fra en fm, lav derefter * 4 lm, spring to m over, og lav en fm i den 3. m fra nålen * – gentag fra * til * .

Lav en omg på flg måde:

Start fra en fm, lav derefter * 3 lm, spring to m over, og lav en fm i den 3. m fra nålen * – gentag fra * til * .

Lav en omg på flg måde:

Start fra en fm, lav derefter * 2 lm, spring to m over, og lav en fm i den 3. m fra nålen * – gentag fra * til * .

Du burde nu have 88 m på omgangen. Over disse 88 hækler du to omg stm., og her kan du evt skifte til en kontrastfarve.

hæklet net

Derefter hækles hanke:

Lav 11 fm, 60 lm, spring 22 m over, 22 fm, 60 lm, spring 22 over, 11 sum

Lav 2 omgange, hvor du hækler fm over fm, og stm over lm

Slut af med en 1 omgang stm. Bryd garnet, hæft ender, og prop en masse nødvendigheder i dit nye net!

hæklet net

Forkortelser:
lm = luftmaske
fm = fastmaske
stm = stangmaske

Til et hæklet net hører selvfølgelig en lille strikket pung i matchende farver – må hellere se at komme i gang!

Måske vil du også læse...

13 Comments

 1. Det var et kult enkelt nett. Det ligner faktisk litt på den type nett som jeg heklet til ballen min da jeg var barn.Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 2. Ih, sådant et vil jeg også lave!! Jeg gemmer din opskrift <3

  1. Pia says:

   Jeg håber du viser mig det, når du er færdig! Jeg har tænkt mig at lave et i sort – og måske også et orange? Orange er en skøn sommerfarve 😊

 3. Ditte says:

  Hej Fifty Fabulous. Jeg faldt pladask for dit fine net og besluttede mig derfor at handle materialerne. Jeg finder din opskrift svær at læse – især bunden! Og nu er jeg igang med buerne i omgang 4 og jeg synes ikke, at det ligner dit net. Alle buerne sidder helt vildt tæt. Er det meningen?

  1. Pia says:

   Hej Ditte, jeg er ked af, at opskriften er svær at læse, men forhåbentlig kan jeg hjælpe lidt 🙂

   Har du prøvet at sammenligne dit hækletøj med billederne i indlægget? I starten ligger buerne ret tæt – de bliver først trukket rigtig ud, når man begynder at bruge nettet. Hvis du er usikker, kan du måske tage et billede og sende til mig? Du kan sende til Pia@fiftyfabulous.dk, så skal jeg se på det!

   Fortsat god arbejdslyst.

   1. karen marie says:

    meget skønt arbejde du har gjort.
    starter man i anden lm fra nålen eller er det ned i den første?

    1. I den anden

 4. Louise says:

  Hej Pia. Tak for opskriften, jeg er gået i krig med den! 🙂
  Jeg er dog lidt forvirret hvad angår bunden. Har pt lavet stm på den ene side af min luftmaskerække. Jeg forstår dog ikke helt hvordan jeg laver hjørnerne/vendingerne.. Jeg får jo lyst til blot at lave 5 stm i den sidste luftmaske, men det er ikke korrekt vel?
  Den her forvirrer mig
  2 stm i en m, en m, 2 stm i en m, en m, 2 stm i en m.

  Håber du kan hjælpe 🙂 Vh Louise

  1. 3 m før slutningen hækler du 2 stm i en maske, hækler 1 stm. Så er du fremme ved den sidste m, som du hækler 2 stm i, vender og hækler 1 stm langs første m på den anden side, og til sidst 2 stm i nr 2 m på anden side.
   Du kan formentlig også slippe afsted med bare at hækle 4 stm i den sidste maske på første side, og så vende og hækle ned langs den anden side, men det har jeg ikke prøvet!

 5. Ida Bust says:

  Hej. Jeg ved godt det efterhånden er ved at være et lidt ældre opslag, men måske jeg stadig kan få svar?
  Jeg kan simpelthen ikke finde ud af “indtagningerne” efter jeg har lavet de 24 rækker?
  Håber du kan hjælpe 🙂
  Vh Ida (lidt en nybegynder-hækler)

  1. Er det denne del: Start fra en fm, lav derefter * 4 lm, spring to m over, og lav en fm i den 3. m fra nålen * – gentag fra * til * ?
   Her laver du buer, ved at fæstne kæder af luftmasker i hver fjerde maske fra foregående omg

 6. Line says:

  Hej:-)
  Når du laver bunden starter du så med at lave 2-3 lm? Og afslutter du omgangen med en km? Syntes at det ser sådan ud men er usikker:-)

  1. Ja, det gør jeg.

Comments are closed.