Endelig jul

Fra i dag er det officielt jul (det officielle er iflg privat aftale med mig…), så lige om lidt vil jeg stikke en grankvist bag øret, sætte noget julemusik på, og gå i gang med vaniljekransene. Faktisk har jeg tyvstartet en smule, og pyntet hele huset allerede i går. Det må man normalt ikke, men regler (især ens egne) er til for at blive brudt, og nu er det jul.

img_8508

Jeg vil nyde at lade den gode smag fare, og begrave mig i flitterstads. Jeg vil drikke glögg (den eneste måde jeg overhovedet gider drikke rødvin på), spise æbleskiver og pebernødder, og jeg vil vælge og vrage mellem decembers mange tilbud om julelys og hygge. Jeg hverken kan eller vil nå det hele, men det jeg vælger til, vil jeg nyde i fulde drag. For det er nemlig julen for mig: nydelse. På den virkelig omfattende måde.

Noget af det herligste ved julen er jo, at vi kender hele drejebogen på forhånd. Vi ved præcis, hvad der skal ske, og intet behøver at komme bag på os. Og her tænker jeg ikke kun på det der middagsselskab d. 24., men også på alle de mange andre fornøjeligheder, vi pryder en af årets mørkeste måneder med: julefrokoster, gaveindkøb, Tivoliture, julekagebagedage, klippe-klistrefester og meget andet godt. Jeg laver en særlig kalender for julemåneden, som bliver printet ud og hængt op. På én eller anden måde gør det puslespillet lidt nemmere, hvis jeg kan overskue det hele med et blik – og så er det også bare dejligt hele tiden at kunne se, hvor meget fint jeg har at glæde mig til!

Noget af det allerbedste ved julen er at have god tid til at nyde. Nyde tiden med sine kære, nyde duften og lyden af jul, og nyde at glæde sig til den store dag. Mens I nyder, får I lige min yndlingsjulesang – klik på billedet nedenfor for at høre husets totale favoritsang.

img_8608

Måske vil du også læse...