Runde strikkede klude

Vintermørke udenfor inviterer til stearinlys og nørklerier indenfor, og hvis min herlige irske sweater virker for overvældende at tage fat på, kan man jo lave sig en stak lækre klude. Jeg elsker strikkede karklude i blød bomuld – jeg har masser af dem, og hygger mig gevaldigt med at lave flere. Det er sådan et hyggeligt stykke arbejde, fordi det er tilpas småt til, at man kan eksperimentere med nye mønstre og faconer.

img_7922

Denne gang har jeg lavet nogen runde – bare fordi. De er ligeså nemme som alle de andre strikkede klude, men man skal selvfølgelig være komfortabel med et sæt strømpepinde for at lave dem (hint – det er ikke raketvidenskab!).

Som sædvanlig bruger jeg Safran, som jeg strikker dobbelt. Hvis dit garn er tykkere eller tyndere end mit, bliver kluden tilsvarende større eller mindre, men det gør jo heller ikke noget! Til disse klude bruger jeg et sæt strømpepinde og en kort rundpind nr. 3.

Slå 8 m op, og fordel dem med 2 m på hver strømpepind.

1. omg og alle følgende ulige omg: strik alle m ret
2. omg: slå om, strik 1 m ret ret, slå om, strik 1 m ret
4. omg: * slå om, strik 2 m ret*, fortsæt fra * til * omg ud
4. omg: * slå om, strik 3 m ret*, fortsæt fra * til * omg ud
4. omg: * slå om, strik 4 m ret*, fortsæt fra * til * omg ud

Fortsæt på denne måde, indtil der er 18 m mellem omslagene. På et eller andet tidspunkt får du lyst til at skifte til rundpind – brug den eventuelt med magic loop, hvis den er for lang. Når du har 18 m mellem omslagene skifter du til perlestrik *, strikker 3 omg, og lukker herefter af i perlestrik.

Hæft enderne, og kluden er klar til brug.

img_7926

* Perlestrik:
1. pind: 1 ret, 1 vrag pinden ud
2 pind: ret over vrang, vrang over ret
Disse to pinde udgør mønsteret, som kan varieres i det uendelige.

Måske vil du også læse...