Hæklet kræmmerhus – og et tip til hæklet opslagskant

hæklet opslagskant

Julepynt… jamen altså, julepynt! Julepynt alle vegne, også på hæklenålen.

Jeg elsker at lave min egen julepynt. Det er skønt at hækle nye juleminder – og det tillader mig at få lige præcis den pynt, jeg allerhelst vil have. Hvis du har det på samme måde, har du måske lyst til at kaste et blik på mine hæklede flagranker eller mine strikkede nissesokker. Lediggang er jo som bekendt roden til alt ondt, så det gælder om at hitte på 😉

Kræmmerhuset her er virkelig nemt at lave, og man bruger ganske lidt garn til det. Hvilket jo er en ekstra bonus, fordi man så kan få tømt lidt ud i restekurven! Du kan bruge alt slags garn, men jeg synes mit kræmmerhus bliver pænest i enten lidt fluffy garn eller i ren uld, som efterfølgende kan filtes i vaskemaskinen. Jeg brugte en rest Drops Air, som blev til overs fra min julesweater, men har også planer om at lave nogen i de grå uldgarner, jeg har liggende.

Opskrift på hæklet kræmmerhus

Brug en hæklenål der passer til garnet. Hvis du hækler løst, skal du måske gå et nummer ned, så dit kræmmerhus bliver fast nok til at kunne holde faconen.

Lav en magisk ring, og lav 6 fm om ringen. Herefter hækles rundt i omgange, hvor du tager 1 m ud hver omg, indtil du synes dit kræmmerhus har den rette størrelse. Du skal tage ud lidt forskelligt på omgangene; det giver det færdige kræmmerhus et lidt tilfældigt udseende, som jeg holder meget af.

Når arbejdet har den ønskede længde, skal du lave kanten. Tilpas maskeantallet så det er deleligt med 6. Vend arb, så du kan hækle fra vrangsiden. Lav så en muslingekant således:

*1 fm, spring 2 m over, i næste m hækles 2 stgm, 3 lm, 1 km i første lm, 2 stgm, spring 2 m over*. Gentag fra * til * omg rundt.

Bryd garnet og hæft ende.

Lav en hank med en hæklet opslagskant.

Hæklet opslagskant

hæklet opslagskant1) Lav 2 lm. 2) Stik nålen i den første af maskerne.

hæklet opslagskant3) Træk garnet igennem masken. Du har nu to løkker på nålen. 4) Træk igen garnet igennem den løkke, du lige har lavet.

hæklet opslagskant5) Træk garnet igennem begge løkker. 6) Du har nu lavet én maske.

Lav så mange masker der behøves til din hank, bryd garnet, og sy hanken fast.

hæklet opslagskant

Måske vil du også læse...