Søndags Snapshots i sygdommenes tegn

Denne uge har handlet alt for meget om sygdom. Ældstesønnen er nyopereret, og kan se frem til hele seks uger i sengen, hvor han overhovedet ikke må lægge vægt på sit ene ben, og stakkels lille Fili er også nyopereret. Hun havde fået et par knuder, som skulle fjernes, så hun henslæber ulykkeligt sine dage med en stor, dum skærm, så hun ikke kan få lov selv at fikse de der dumme sår. Jeg gør hvad jeg kan for at gøre deres rekonvalescens udholdelig, men er i bund og grund fuldkommen magtesløs. Pebernødder og Dentasticks rækker jo kun så langt…

Heldigvis har ugen også budt på skønne stunder. At følge barnevidunderbarnet til ridning, for eksempel. Var selv noget af en gal hestepige i sin tid (det kan man vist godt sige, eftersom jeg på et tidspunkt havde ikke mindre end 14 heste), og selvom jeg nu er 100 % kureret, er det stadig hyggeligt at se interessen videreført. Det er en dejlig sport, som virkelig giver en masse. Altså også ud over frostbid på hænder og fødder efter de lange vinterdage i stalden, hvor vi hang ud i timevis, i håb om at få lov at strigle en hest.

Ham min elskede havde inviteret mig i det smukke gamle Østre Gasværk. Vi var inde og se Transfervindue for nylig, og det var så god en oplevelse, at vi har fået lyst til at genoptage vores teatervaner. Denne gang blev det til Pelle Erobreren, og det var en lidt mere blandet oplevelse, men overvejende godt. Kunne dog fint have undværet ansatsen til slap-stick komedie, som jeg ikke syntes klædte den ømme historie. For også denne gang var der jo tale om en fortælling som jeg elskede på forhånd, og det er selvfølgelig både godt og skidt – men under alle omstændigheder så kan teatret altså noget.

Bedsteforældredag i børnehaven. Var kun moderat begejstret for klippeklistedage i børnehaver og skoler da mine unger var små, men som bedstemor er det virkelig hyggeligt. Gav også ekstrabonus i form af stille fredag aften med hele familien omkring mig bagefter!

Årets første julefrokost! Vi skyder altid julen i gang med min familie, lørdagen før den første søndag i advent. Og det er på den helt traditionelle facon, med en million tusind små lækre retter, masser af snaps, og som regel også overnatning. Og det er godt. Også selvom jeg ærligt talt er en smule medtaget lige nu.

Vi er ikke altid lige gode til at huske at få set vores venner, men for tiden går det rigtig godt, og hvor vi dog nyder det! Det er altså helt særligt med sådan en aften i gode menneskers selskab, hvor snakken bare glider, mens timerne går uden at sætte sig spor. Denne uge blev vi grundigt forkælet ved søde Jeanettes gode bord, og næste uge venter et skønt ophold på Lollands fede jorder med min barndomsveninde og hendes mand. Og en juletræsfældning med efterfølgende julefrokost, og en hel bunke andre julede arrangementer, så der er masser at glæde sig til! God uge til jer – nyd juletiden, som næsten er allerbedst nu, hvor den stadig er fin og ny.

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Du er da allerede godt i gang med julen, Pia, og det er godt at høre, for jeg ved du elsker den 🙂
    De seneste par gange mine hunde er blevet opererede, har de i stedet for den onde krave haft en bodystocking på. Den generer dem ikke nær så meget. Jeg tør ikke lægge et link, for så lader WP mig måske aldrig igen lægge en kommentar hos dig, men hvis du går ind på min blog og søger “Asta på operationsbordet”, kan du se Asta iklædt bodystocking. Jeg tænker at Fili ville blive glad for sådan én …? Fortsat god juleweekend til dig!

    1. Tak for tippet, Nana. Fili ville ELSKE sådan én, men desværre sad en af hendes knuder på forbenet, så såret kan ikke dækkes af en body Men allerede i morgen må hun få den af, og det glæder vi os til!

  2. Høres ut som du er godt i gang med både planer og forberedelser til jul. It is the most beautiful time og the year! Det er en klisje, men like fullt sånn er det, i alle fall mens tiden er der kjennes det slik ut. Jeg venter fortsatt på at min juleinspirasjon skal komme til meg.

    Ønsker deg en fin dag.

    1. Hvor har du ret – the most beautiful time… Jeg håber julestemningen indfinder sig hos dig snart! Har du sne, eller bare regn som her?

Comments are closed.