Hurtigt strikket hue

En hurtigt strikket hue – fordi jeg kedede mig i fingrene forleden aften, og bare måtte have et eller andet nemt og hurtigt at sidde med. Heldigvis havde jeg lidt rester af Drops Air fra min julesweater og min nye pompom maker, og så gik det jo som en leg.

strikket hue

Opskrift på hurtig strikket hue

Slå 20 m op på rundpind 5 med Drops Air, og strik glatstrikning frem og tilbage på pinden. På første pind tager du ud til 40 m, og på næste tager du ud til 80 m. Begynd nu at strikke ret rundt på pinden (så det bliver til glatstrik).

Strik til arbejdet måler 27 cm. Skift nu til ribstrik (1 r, 1 vr), og gå eventuelt et pindenummer ned. Fortsæt til arbejdet måler 30 cm, og luk af med elastisk aflukning.

Sy huen sammen i toppen og hæft alle ender. Damp huen let, og sy eventuelt en stor pompom fast på toppen. Syr du pompom på, foldes det ribstrikkede stykke op, så du har en dobbelt kant – ellers kan du bruge den med enkelt kant, og bare lade den være stor og slouchy. Den er skøn på begge måder 😉

strikket hue

Nu kan kulden bare komme an! Faktisk må den rigtig gerne komme an, for det er da noget af det hyggeligste når det er iskoldt ude. En skøn gåtur ned over marken med et par glade hunde hoppende om benene, og bagefter ind og varme sig på et krus te og en håndfuld pebernødder…

strikket hue

Måske vil du også læse...