Januars liste

Jeg håber alle er kommet godt ind i det nye år, og ikke er alt for medtagne i dag. Husker tydeligt de mange nytårsdage jeg har tilbragt på sofaen med hovedpine og skihop fra Garmisch-Partenkirchen…

Vi havde en dejlig nytårsaften (dag/aften/nat – fejrede nytårets komme 15 timer i streg), med snak, hygge, lækker mad, samtaler med mine kære nært og fjernt, en smuk stjernehimmel, dans til gamle ABBA-plader, og naturligvis masser af champagne og kransekage 🙂

Og nu er det så januar; en måned jeg elsker! Januar står altid sådan lidt fin og jomfruelig for mig, lige til at fylde med alt det, jeg allerbedst kan lide. Den virker på én eller anden måde uskyldig, som om den er renset for det forgangne års byrder – en ny start. Er helt på det rene med, at det er noget pjat; at ethvert øjeblik er en ny begyndelse og alt det der, men for mig giver det altså mening at markere tidens gang på denne måde. Derfor elsker jeg januar.

Januars liste byder da også på en skønsom blanding af ‘nu skal skeen i den anden hånd’-ting, og de mere sædvanlige, hyggelige ting.

1. Fjerne julepynt, og give plads til vinterpynt.

Skal naturligvis stå øverst på listen, selvom det bliver en af de sidste ting jeg får gjort. Kommer først tilbage til mit julepyntede hjem i slutningen af måneden, men indtil da vil jeg nyde at vinterpynte hernede, med kogler, lys og forårsblomster.

 

2. Se en god serie i fællesskab

Det er 14 år siden Peter og jeg for første gang åd os igennem en hel TV-serie på rekordtid. Vi havde været i København og bytte julegaver, og Peter faldt over et box-set med første sæson af genistregen 24 timer, som vi satte os hjem og så i ét stræk. Det var så hyggeligt, at vi gjorde det til en tradition at afsætte en weekend, hver gang en ny sæson udkom på dvd, og senere udvidede vi konceptet til også at omfatte andre serier.

For nylig læste jeg en artikel i Femina, som beskrev dette fænomen som ‘den nye parterapi’. Jeg ved ikke om jeg helt køber den, men jo altid rart at se ens guilty pleasures blive opgraderet til en ansvarlig og nærmest nødvendig aktivitet 😉

 

3. Give min krop noget af det den har brug for, efter en lang periode med kun det den havde lyst til.

Det er et udsagn jeg nok skal få kvalificeret snarest – skal bare lige ud over  julens ‘det-er-tanken-der-tæller’-koncept. Trappen ovenfor vil helt sikkert komme til at spille en rolle, uanset hvor gyselig ideen forekommer mig lige nu.

 

4. Omhyggeligt tilvælge de ting, der skal have plads i mit nye år.

Når ellers jeg er hjemme til nytår, deltager jeg altid i vores nytårsceremoni i templet. I år kommer jeg til at markere det nye års komme på egen hånd, men jeg er sikker på, at det nok skal blive fint alligevel. Først laver jeg en meditation, hvor jeg oplever min egen død og begravelse. Når man deltager i sin egen begravelse, bliver det ret tydeligt om man lever det liv man har allermest lyst til – om man prioriterer de vigtigste ting, om man er ægte og nærværende med sine kære, og om man holder sine idealer levende.

Efter meditationen er jeg typisk helt klar med ideer til, hvordan jeg kan leve et endnu bedre liv, en slags nytårsfortsætter. Disse nytårsfortsætter bliver skrevet ned, både på et stykke papir, som bliver taget frem henover året, og på min telefon, så jeg hele tiden har dem med mig. Jeg har lært, at hvis ikke jeg gør det sådan, så går der kun et par dage før jeg glemmer alt om dem…

 

5. Få set Mallorca udenfor sæsonen

Jeg blev hovedkuls forelsket i Mallorca, da jeg genopdagede denne pragtfulde ø i sommer. Nu vil jeg ud og se hvordan den er udenfor sæsonen; når det ikke er solen og varmen der lokker. Vi skal ud på nogen dejlige vandreture, og vi skal se nogen af de byer som var umulige at udforske i sommer, fordi de var så proppede med mennesker, at der ikke var noget sted at stille bilen.

 

6. Tage på udsalg i Palma

Hehe – jeg er tyvstartet på denne, men det er altid fint at komme godt fra start. Har for eksempel købt brilliante nye herresko; tilpas smadrede, og alligevel meget klassiske. Men bestemt noget jeg må gøre mere ud af!

 

Hvad er jeres planer for januar? Laver I nytårsfortsætter ? og hvis I gør, deler I dem så med andre, eller foretrækker I at holde dem private?

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Rigtigt Godt Nytår! Det lyder som nogle gode og dejlige planer, du har for det nye år.
    Synes, jeg genkender dine støvler – det absolut fedeste og bedste ekstravagante køb 🙂
    KH Jeanette

    1. Tak i lige måde! Ja, støvlerne er vores fælles yndlingsstøvler – bare de bedste. Har i øvrigt fået sat en tynd gummisål under mine; så tynd at den ikke kan ses fra siden, men den giver altså lige lidt ekstra varme. Ikke at jeg behøver det hernede, men jeg kommer jo hjem på et tidspunkt…

  2. Lyder som nogle dejlige ting du har på din januarliste. Rigtig godt nytår. KH Dorte

    1. Også godt nytår til dig Dorthe. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat på januar – det er en skøn måned!

Comments are closed.