Julis liste

Juli er højsommer. Juli er varme dage, lyse nætter, sommerregn, morgenmad i haven, og græs der skal slås sådan ca. hvert femte minut. Juli er at lægge under den flimrende skygge fra et træ, og bare nyde. Julis lydspor er kendingsmelodien til Sommerferiebussen, som kørte hver dag i min barndoms sommerferier – hør den her, hvis du har glemt hvordan den lød.

Juli er stadig fornemmelsen af en uendelig sommer, som strækker sig frydefuldt foran én, med masser af tid og frihed. I juli skal jeg:

img_7061– ikke sidde i en flyvemaskine. Slet ikke. Faktisk skal langt det meste af måneden tilbringes lige præcis her; hjemme på Højgård. Vi tager til Italien mod slutningen af måneden, men det bliver i bil, så vi selv bestemmer tempoet.

img_1276– nyde min have. Hvor forårsmånederne er hyggeligt puslearbejde (og ind imellem lidt mere end dét) i haven, er juli præmien. Jeg har dog gemt et enkelt lille projekt, for lediggang er jo som bekendt roden til alt ondt.

img_4581– fejre min søde lille mor, som bliver 70 år. Uh, hvor jeg glæder mig! Vi giver hende en safaritur til Sydafrika – og ja, hun ved det godt. Hun kommer ikke til at læse om sin fødselsdagsgave på bloggen 😉  Billedet er fra vores sidste safari, og jeg regner med mindst ligeså fine oplevelser denne gang.

img_8409– have rygsækken på nakken, og ud i det danske sommerland. Nå ja, og så skal jeg spænde ham min elskede for hans nye tryllebør – men det skal jeg nok fortælle meget mere om. Vi håber på mange skønne vandreture, både herhjemme og i det store udland.

img_1277Endelig skal jeg selvfølgelig have tid, masser af tid, til at begrave mig i sommerens fristende bogstak. Til den ende har jeg været så genial, at jeg udelukkende har udvalgt mig bøger af forfattere, som jeg i forvejen kender og elsker. Juli er nemlig ikke måneden til eksperimenter; her skal jeg kunne stole stole på, at jeg vil være fremragende underholdt.

Hvad er jeres planer for juli? Skal I rejse, eller skal I nyde den danske sommer?

Måske vil du også læse...