Langsom Lørdag – om ting jeg ikke behøver

At leve langsomt handler meget om at vælge. Vælge til, og ikke mindst vælge fra. For der er jo ting, de fleste ville vælge fra, hvis de fik tilbuddet. Ting man bare ikke behøver i sit liv. Mæslinger, for eksempel, og lange køer ved check-in skrankerne, og rød peberfrugt, og alt for store hovedpuder.

Det er alletiders at være en ja-siger, der altid er parat til at favne hvad som helst. En der, i en strøm af positiv energi, finder glæde i alt hvad livet kommer farende med. Men der er nu også en vis tilfredsstillelse i ind imellem at finde nej-hatten frem. Den med De Store Bogstaver.

N.E.J.

Så det har jeg gjort i dag, og da jeg rystede min personlige nej-hat, faldt dette ud:

Den Ultimative Liste over Ting Jeg Ikke Behøver

Adrenalinsus. Planlægger du nogen som helst form for bungy-jumping, white-water-rafting, paragliding, fast-moving, risikofyldt aktivitet, kan du lige så godt stryge mig af gæstelisten med det samme. Jeg vil alligevel ødelægge det for jer alle sammen.

Karaoke. Mest fordi jeg ikke vil være det bekendt overfor jer andre.

Bade i havet. Det er bare for koldt, og man får sand under badedragten, og der er sikkert også brandmænd. Og krabber. Hvilket leder mig direkte til næste punkt:

Skaldyr. Øv for fedtede fingre og smag af brakvand. Men point for sædvanligvis smuk anretning.

Skiferier. Klodset tøj, endnu mere klodsede støvler, frygtindgydende skilifte der dingler fra himlen, og jævnligt drysser ned. Og klarer man den til toppen af bjerget, går det alt for hurtigt nedad. Maden er heller ikke særlig god, og jeg har endnu ikke set nogen, som var kønne i after-ski outfit, eller lød kloge når de brølede med på sæsonens tyske schlager. Lad mig nu bare være.

Tale i telefon. Er let introvert af natur, og finder konceptet skræmmende. Jeg mener; jeg kan jo ikke se, om du (også…) har sat telefonen på medhør, så du samtidig kan scrolle gennem dit Insta-feed. Har formentlig fået nok som teenager, hvor jeg var fuldt komfortabel med at ligge på gulvet i entreen i timevis og snakke. Og snakke. Og snakke. Og ingen kunne lege adspredt på nettet imens.

Rødvin. Hør nu her: er der ikke sukker og rosiner i, kan jeg ikke lide det.

Og nu er jeg så nysgerrig. Hvordan ser jeres lister ud?

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Hmm …
    Jamen, jeg takker også pænt nej til adrenalinsus, at være midtpunkt i store selskaber (jeg er også introvert), skiferier, overfladisk smalltalk og rå løg …

    1. Ja!!! Dine punkter kunne fint være med på min liste

Comments are closed.