Majs liste

Kom maj, du søde milde – og gerne i en fart, for nu har foråret fået godt fat i mig, og jeg kan slet ikke få nok. Nu skal det være varmt, så man kan pakke de tunge jakker og varme støvler væk på den definitive måde. Det spirer og gror derude, og jeg føler mig nærmest som en ranglet plante, der strækker sig mod solen. Plejer faktisk at være en smule mere værdig med det der forår, men i år har jeg virkelig længtes.

Maj skal fyldes med alt muligt rart. I hvert fald i tankerne, for de her månedslister er altså ikke strenge to-do’s, men snarere løs inspiration til ting som kunne være skønne at gøre. Falder noget mere interessant min vej (og her tæller stille aftner i sofaen absolut også med!), bliver jeg ikke beklemt af mine lister, men render den vej, mit hjerte sender mig 🙂

Men altså; i maj skal jeg

maj

– til Rom. Vi skal nyde en håndfuld dage i noget der ligner en perfekt lille AirBnB lige bagved Pantheon, og jeg glæder mig!

– til Mors. Har ikke været der siden efteråret, og jeg har brug for lige at komme op og mærke den jyske muld under mine travesko.

maj

– på vandretur med min bror og hans dejlige familie. Vi har afsat tre dage til at trave rundt i det skønne Skjoldunge-landskab, og jeg ved bare, at det bliver en fest. Min bror kan nemlig alt det jeg ikke kan, og fremtryller nemt en lækker rygsæk-middag, komplet med oksesteg og varm chokoladekage, mens jeg bare sidder og beundrer ham. Vi skal jo hver især gøre det vi er bedst til.

– på hverdagsdate med ham min elskede. Vi skal cykle København tyndt, spise en masse god mad, og nok også en tur i biffen. Og så laver vi en staycation ud af det, og snupper en enkelt overnatning på et hotel, så vi også kan nyde en langsom brunch dagen efter.

– se pinsesolen danse. Det siger jeg hvert år, og det er vist egentlig ikke lykkedes mig, siden jeg var ganske ung – men måske det kunne slås sammen med foregående punkt. Hvor romantisk ville dét ikke lige være!!

– bage rabarber-smuldrekage. Vores rabarber stak forhåbningsfuldt hovederne op allerede for nogen tid siden, og nu står de store og flotte, og nærmest tigger os om at spise dem.

maj

i haven. Rigtig meget i haven, på den afslappede og afslappende måde. Ud og smide mig med en god bog, mens sollyset flimrer over siderne og varmen lokker til en lille lur. Det må man nemlig godt, tage en lille lur midt på dagen, når man er fiftyfabulous. Vi har mange privilegier, og dette er bare ét af dem.

Apropos det der med haven, så skal jeg altså nå at købe nye parasoller i år, inden de allesammen er flået væk af mere tjekkede typer. Sig lige, at det ikke er sket endnu? Det er som om jeg altid halter lidt bagefter havemæssigt. Når andre prikler småblomster ud, bakser jeg stadig med låsen til terrassedøren og skynder mig at skrive ’pottejord’ på huskelisten, og mere end én gang er havemøblerne ikke ude før Skt. Hans. Men ikke i år, blev der sagt! I år skal jeg høre til de tjekkede – med mindre det da allerede er for sent…?

maj

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Det hørtes ut som du har en herlig mai i vente med så mange ulike reisemål og aktiviteter.

    Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

    1. Ja, maj har virkelig potentiale i år 🙂

      Jeg håber du også får en skøn måned!

Comments are closed.