Om gavegivning og skønne gaver

Jeg er helt på det rene med, at julegaver kan være et kildent emne. Nogen synes julen er blevet en lidt gold, kommerciel affære, mens andre (bl.a. undertegnede) grådigt knuselsker hele konceptet.

Der er et utal af forskellige måder at tackle gaveræset på. Man kan vælge at sætte en beløbsgrænse, begrænse antallet af mennesker man udveksler gaver med, eller man kan helt stryge gavegiveriet, og måske lade det erstatte af enten en pakkeleg eller et system af ‘nissegaver’, hvor hver enkelt kun giver gave til én af selskabets deltagere. Jeg synes man skal eksperimentere sig frem til den løsning, der passer en selv og ens kære allerbedst. Der er ikke noget ‘rigtigt’ eller ‘forkert’ her; det betyder ikke så meget om andre begejstres af ens løsning, bare man selv er glad for den.

Jeg trives bekymrende godt med ødsle stabler af pakker. Jeg er pinligt begejstret for lokkende gaver i smukt, knitrende papir. Og ja – jeg ved godt at jeg er voksen, råder over mine egne midler, og fint selv kunne købe det jeg mangler, men for mig er det bare sjovere at få det foræret.

For det er bare så sjovt og hyggeligt. Både at give og modtage. Og eftersom jeg forlængst har passeret de 50, vokser jeg næppe nogensinde fra det 😉

Jeg har i øvrigt fået smittet Fili med gaveglæden. Ser hun en stak julegaver, står hun straks på hovedet i den, bare for lige at tjekke, om der skulle være noget til hende imellem. Heldigvis åbner hun kun pakker der dufter godt, hvorfor hendes fine nye hundeseng var en overraskelse til det sidste!

De mange fine pakker til mig indeholdt blandt andet en masse vidunderligt tøj, som jeg næsten slet ikke kunne holde ud at efterlade derhjemme, men det er altså tøj til det danske klima, og vil næppe gøre sig hernede i den brasilianske sommer. Jeg fik også fristende bøger og hiking-udstyr, og i den mere dekadente ende var der både glimmerstrømper, champagneskåle, smukt lingeri og lækkerier til badeværelseshylden.

61c19d90-b5b9-4401-932a-fb05d33a92e0

Oven i købet blev to af mine gaver fanget i transit, så jeg har også noget at glæde mig til, når jeg engang vender hjem igen (tak, Gucci. Tror jeg nok…).

 

Hvordan har I det med julegaverne? Jeg elsker ikke kun mine egne gaver, men også at høre om andres. Især hvis jeg kan få lov at gætte dem på forhånd, så jeg ved noget, som de andre ikke ved. Så barnlig er jeg…

Måske vil du også læse...