På-vej-til-at-blive-gråt hår, del IV

Seneste udvikling i mit hårprojekt; På-vej-til-at-blive-gråt hår, som har stået på siden maj, hvor jeg besluttede at holde op med at dække mine grå hår. I august tog jeg mod til mig, og fik klippet omkring 20 cm af længden, for på den måde at begrænse antallet af dårlige hårdage med en dum udvoksning, og igen i september røg der en bid af. Faktisk synes jeg at problemet med udvoksningen er meget mindre end jeg havde frygtet, men ikke desto mindre har jeg, om I kan se på billederne, igen fået taget endnu en solid bid af længden. Jeg er simpelthen blevet så modig 😉

På-vej-til-at-blive-gråt hår

Da jeg traf beslutningen om at lade mit hår blive gråt, var det ikke uden mange og lange overvejelser. Noget af det jeg frygtede, og som rigtig mange også advarede mig imod, var at jeg skulle komme til at se træt, farveløs og/eller gammel ud. Overraskende nok føler jeg overhovedet ikke at den grå farve lægger år til mit udseende. Jeg elsker den nye farve, og synes den klæder mig langt bedre end det mørkebrune. Det grå er meget blidere ved mine naturlige farver, og fungerer bare rigtig fint.

Jeg blev også advaret om, at andre kunne komme til at opfatte mig anderledes; at jeg pludselig ville blive til en gammel kone i omgivelsernes øjne. Dette bekymrede mig dog ikke videre. Jeg tænkte, at eventuelle misforståelser nemt kunne ryddes af vejen med en demonstration af min sejlivede barnagtighed. Nu skal jeg jo ikke kunne udtale mig om, hvad andre tænker, men jeg kan da fortælle at for så vidt angår det jeg opfatter, så mærker jeg ingen forskel. Jeg er bare glad for mit nye hår ? og jeg er endnu mere glad for at være sluppet for at skulle farve det hver tredje uge!

På-vej-til-at-blive-gråt hår

Med så kort hår som jeg har haft de sidste par måneder, kan jeg virkelig have en fest med stylingen. Hvis det skal være nemt, får det lov til at være naturligt bølget som her. Så får det våde hår en lille håndfuld Moroccan Oil Curl Defining Cream (endelig ikke Moroccan Oil Intense Curl Cream, som får mit hår til at kruse helt vildt…), som jeg fordeler omhyggeligt. Hvis jeg bare vil have det let bølget som her, krammer jeg det op, og lader det derefter bare hænge uden at røre ved det (!) til det er tørt. Hvis jeg gerne vil have ekstra meget krøl, samler jeg det i et par hårclips oppe på hovedet mens det tørrer, eller giver det en omgang med føntørreren, helst med en diffuser på; så kommer der masser af krøl.

Hvis jeg vil have lidt mere kontrol over det, får det en ordentlig omgang leave-in conditioner og derefter et varmebeskyttende produkt, inden jeg igen reder det igennem med fingrene, og lader det lufttørre omkring 70 %, inden jeg angriber det med føn, eller 100 % inden glattejernet ryger i det. Enten føner jeg det over en rundbørste som nedenfor, eller også bruger jeg mit glattejern til at lave bølger i håret. Det er super nemt, og jeg synes egentlig at det bliver pænere end hvis jeg bruger et krøllejern.

På-vej-til-at-blive-gråt hårPå-vej-til-at-blive-gråt hår

Alt i alt er jeg super glad for min beslutning om at tillade mit hår at have sin naturlige farve. Det er så meget nemmere, og jeg synes også det passer langt bedre til mig. Er der andre på-vej-til-at blive-grå derude? Hvordan tackler I overgangen?

 

Redigering: Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg gennemgår hele min brydsomme rejse mod det grå hår, og deler alle mine erfaringer – gode såvel som smertelige.

Måske vil du også læse...

3 Comments

 1. Hvor sjovt, jeg har netop skrevet om min “rejse” idag på min blog http://www.familiefletninger.dk/status-paa-de-graa-haar/
  Jeg synes iøvrigt, at du ser brandgodt ud.

  Hilsner
  Dorte

  1. Tak for det, Dorte. Jeg har lige været ovre og se dit indlæg – jeg synes din farve er blevet rigtig flot!

 2. yes, yes, yes – vi er snart en hel “bevægelse” af voksne kvinder, der siger ja til de grå hår. Du ser hamrende godt ud!
  Vi følges ad – har jo også lige postet mit kapitel IV og min nye frisure med inspiration fra bl.a. DIG!

  Ha en skøn weekend!

Comments are closed.