Søndags Snapshots fra London

Hej fra London! Helt præcist er det ’Hej fra London Gatwick’, for jeg er på vej hjem, og har været forfærdende tidligt oppe for at nå mit fly. Jeg har haft en herlig weekend herovre, i godt selskab med min lille (efterhånden knap så lille…) nevø, og det har virkelig været en fornøjelse. London er et godt sted at være, og denne gang har jeg oven i købet set små, finurlige steder, som jeg aldrig har besøgt før.

Reklame for Forlaget Frydenlund, som har givet mig bogen til anmeldelse

Jeg havde nemlig pakket Londonudgaven af 111 steder – de skønne rejsebøger, som viser vej til interessante småkroge, man måske ikke ellers ville snuble over. Og således inspireret har jeg for eksempel prøvet at lokke mit rejseselskab over og se reminiscenserne af den gamle romerske mur omkring Londinium. Uden held, desværre, men til gengæld har vi lykkeligt hængt ud på Argyll Arms, som måske er den smukkeste pub nogensinde, også på anbefaling fra bogen.

Det er lidt af en balancegang, det med at have nogen med til en storby for allerførste gang. På den ene side vil jeg jo gerne vise dem de store vartegn; det der gør den pågældende by særlig – men på den anden side synes jeg heller ikke, de skal snydes for at gå på opdagelse i en fremmed by. Og til lige præcis dét er 111 steder-bøgerne fremragende. Fordi det bare er sjovere at gå på opdagelse, hvis man ved hvad man leder efter, og hvis man samtidig kan more sig over de små pudsige historier. Hvilken vinhandler i London har for eksempel et register over sine kunders kropsvægt? Og er der mon en underjordisk cykelrute fra London til Skotland?

111 steder

111 steder-serien er blevet en yndling hos mig. Jeg har et par stykker af dem, og de er efterhånden læst helt i laser, og så overtegnet med små notater og tilføjelser, at de nærmest er blevet til rejsedagbøger.

111 steder

Bortset fra Londonturen, så er ugen blevet tilbragt i en kreativ lykkerus. Fuldkommen ligesom sidste uge, hvor skabertrangen i dén grad greb mig, så voldsomt at jeg glemte hvilken dag det var. Jeg er noget så boblende fuld af ideer for tiden, og har meget svært at ved holde ud, at jeg ind imellem må hvile, spise og i det hele taget gøre andet end at strikke. Har konstant enten skitseblok, regnestok  eller garn mellem hænderne, og er perfekt lykkelig derved.

Nu boarder mit fly snart, så jeg vil bare ønske jer alle en dejlig søndag og en god, ny uge!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Å den boken høres fin ut. Jeg trenger slike små inputs, for jeg har en tendens til å gå i de samme gatene og områdene hver gang jeg er i London.

    1. Ja, det er jeg også slem til, og så er denne bog den perfekte inspirationskilde!

Comments are closed.