Søndags Snapshots fra min Knitcation

Jeg har haft en usædvanligt produktiv uge; en af dem, hvor alting uden videre makker ret, og tingene nærmest fikser sig selv. Jeg har for eksempel fået pakket den sidste kuffert ud (!!), og vaskemaskinen har snurret for første gang siden vores hjemkomst. Nok på tide, kunne man mene, men man kommer altså virkelig langt med bare lige at skylle lidt op hen ad vejen… Hvorom alting er, så har jeg virkelig fortjent at lade mig synke ned i sofaens bløde puder, mens jeg lytter til stormens susen udenfor. Hvor er det altså rart, at husene er hule!

Peter har været på tur med yngstesønnen hele weekenden, og det har (selvfølgelig) betydet Knitcation for mig. Uha, det er godt, det med bare at begrave sig i et bjerg af garn, og strikke sig vej ud af hele herligheden. Lykkeligt uforstyrret af ting som spisetider, sovetider eller andre småtskårne hensyn har jeg bare strikket. Og strikket. Jeg har levet af risengrød og skumnisser, og det er slet ikke galt – nu er det jo jul. Meeen det er måske også meget godt at husherren ventes tilbage på matriklen i løbet af dagen i dag?

Til en ordentlig knitcation hører en masse godt TV. Jeg har bl.a. set Susanne Biers nye serie på HBO; Undoing. Jeg er mægtig begejstret for den fine sammensætning af på den ene side et hæsblæsende plot, og på den anden side en dejlig langsommelighed i fortællingen. Den er grusom og dybt forstyrrende, og samtidig meget, meget smuk.

vinger af sølv

I ugens løb har jeg lyttet Camilla Läckbergs Vinger af Sølv, fortsættelsen til Det Gyldne Bursom jeg slugte i én mundfuld. Opfølgeren er mindst ligeså god som sin forgænger, og jeg er fuldkommen fortabt i Fayes voldsomme, rørende, stærke og forfærdelige historie. Da vi forlod Faye i den første bog, troede hun sig sikker. Eksmanden Jack var solidt plantet bag tremmer, godt nok ikke for hans forbrydelser mod hende, men ikke desto mindre ude af hendes liv, og hun havde fået luft under vingerne med sit nye firma, Revenge. Nu møder vi en lykkelig Faye, som lever i tryghed og glæde i Italien, mens hun gør Revenge klar til at rykke ind på det amerikanske marked. Men lidt efter lidt begynder alting at ramle, og hun finder pludselig sig selv presset op i et hjørne igen. Den nye kærlighed i hendes liv står heldigvis last og brast med hende – eller gør han? Jo, jeg er fan. Fan af både Faya og Camilla Läckberg.

Nu vil Fili og jeg ønske jer en rigtig dejlig før-advents-uge. Det her er nok den allerbedste uge på hele året, spækfyldt som den er, med forventningen om alt det fine, der kommer nu! Jeg skal have hentet den (de…) store kasser med julepynt, så huset igen kan komme til at ligne en eksplosion på en kongres for julemænd. Der skal laves julekalendere og bages æbleskiver, og på fredag er vi inviteret ned til den årlige julepyntning hos yngstesønnen. Det er en herlig tradition, der blev skabt for efterhånden en del år siden: vi mødes den første fredag i advent (jeps, den findes), hvor vi i fællesskab julepynter hele deres hus, mens vi lytter til julemusik og snacker på alle julens godter. Dagen rundes af med flæskestegssandwich og julefilm, og det er hele er så godt og lykkeligt, at forventningen om det er ved at sprænge mig.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Åh det lyder også som en hyggelig dag med oppyntning. Her bliver det nok lørdag eller fredag egentlig, for lørdag skal vi alle ud til forskellige jule arrangementer. Kh. Birgitte

    1. Jeg håber I får en dejlig julepyntedag! Der er noget helt særligt ved de der ting, man gør hvert eneste år, igen og igen – de er så fulde af minder og glæde.

Comments are closed.