Søndags Snapshots og Saturdate på Glyptoteket

Uh, så lyst og fint det er blevet om morgenen! Jeg opdager sjældent hvor meget jeg egentlig hungrer efter lyset, før det så småt begynder at vende tilbage – men så sætter jeg virkelig pris på det. Og i disse dage fejrer jeg i dén grad de tidlige lyse timer.

Til trods for alt lyset, så lader foråret åbenbart stadig vente på sig. Helt ærligt, der er ingen der bryder sig om dem der kommer alt for sent – og da slet ikke, når det er vinteren. Vinter skal falde i vintermånederne, ikke i marts. Men det er det, jeg altid har sagt: Marts er en træls og tarvelig skifting af en måned, som bare skulle tage sig sammen.

Alt det vand og sne der vælter ned i hovedet på os udenfor, lægger jo så til gengæld op til masser af hygge indenfor. Det er vel nok godt, at husene er hule! Jeg har haft stjernestunder i min sofa, med strikketøj, hyggehund og Westworld (ja okay, jeg er ikke nogen first-mover…). Nu er jeg imidlertid ved at være igennem den, så enten må vejret oppe sig, eller også må jeg se mig om efter noget ny underholdning.

Glyptoteket

I går havde jeg arrangeret “Saturdate” for ham min elskede – det kunne godt gå hen og blive en fast tradition. Først var vi på Glyptoteket, hvor der var en fin udstilling af skatte fra Romerriget: Beriget & Beruset.

Luksus er en sød gift, som det er nemmere at fordømme end undgå.

Valerius Maximus (1. århundrede e.v.t.).

Glyptoteket

God opvarmning før vores tur til Rom i maj, og så er Glyptoteket bare et rart sted at være.

Glyptoteket

Er vild med både manden og vægfarven. Den ene tog jeg med hjem, den anden overvejer jeg seriøst at anskaffe mig asap.

Efter Glyptoteket spiste vi frokost på Karla, nede på Dantes Plads. Skøn mad i god gammeldags tradition, lige som jeg kan lide det. Jeg elsker højtbelagt smørrebrød og karbonader – kulinarisk set er jeg vel nærmest en krydsning mellem en forkælet tumling og en firsårig dame med hårnet og fornuftig snøresko.

Sluttede af med biftur og masser af snolder. Slet ikke noget skidt koncept, og jeg fatter faktisk ikke, hvorfor vi ikke gør det oftere. Noget så hyggeligt jo, og jeg nyder altså en film mere, når jeg ikke laver en hel masse andet samtidig… Vi så Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, og den var mægtig god. Er konsekvent lidt sent ude med de der film man skal se, men bedre sent end aldrig – og har I ikke set den endnu, er det bare om at komme afsted!

Lige om lidt er jeg græsenke – ham min elskede tager til Mallorca, men han kommer hjem allerede på tirsdag, hvor vi tager til Italien. Det bliver det helt store udtræk, med roadtrip gennem Europa – vi skal nemlig have både Fili og yngstesønnens Charlie med, og det harmonerer skidt med flyvemaskiner. Bliver noget så fint, men lidt udfordrende på snack-fronten. Normalt fylder jeg bilen med pølsebrød og bland-selv slik, men det er vist ikke lige sagen i forhold til mandens LCHF-diæt. Tror jeg nok.

Måske vil du også læse...